Nino Negri  Sfursat Valltellina
Fruktighet
Fylde
Garvestoff

Nino Negri Sfursat Valltellina

Nino Negri - navngitt etter sin grunnlegger, åpnet dørene i 1897, og er nå det mest kjente og største vinfirma fra Valtellina D.O.C. I den imponerende vinkjelleren fra 1400-tallet, Castello Quadrio, hovedkvarteret til Nino Negri, blir toppviner født; Sfursat og Sfursat 5 Stelle samt Sasella, Grumello og Inferno, alle basert på Nebbiolo-Chiavennasca druen. I dag produserer firmaet ca. 1,2 mill flasker vin, hvorav 300 000 flasker blir eksportert. Gruppo Italiano Vini, Italias største vinfirma bistår med eksporten

Karakteristikk

Intens granatrød farge. Distinktiv, kompleks aroma av krydder; nellik, kanel og pepper samt hint av plommer, tørkede druer og tjære. Tørr, varm, rund, og velbalansert smak med en elegant lang ettersmak av hasselnøtter og lakris. Druene tørkes naturlig i 100 dager før gjæring. Franske eikefat i 22 måneder. Passer ypperlig til retter basert på stekt rødt kjøtt, eller viltkjøtt samt modne oster.