Mabis-Biscardi Ripasso Valpolicella
Biscardo-familien
har laget vin fra deres gård i Soave i over 150 år, og drives for tiden av
brødrene Maurizio og Martino Biscardo. Vinhuset ble grunnlagt i 1878, og
allerede starten av 1900 tallet var de av de første til å promotere vinene sine
kommersielt. I 1930-1940 var Biscardo av de første på det italienske markedet
som solgte viner til restauranter og som startet med eksport til nærliggende
land. Både vinene fra Veneto og Puglia er karakterisert som eksepsjonell verdi
for pengene med høy aromatisk renhet.
Karakteristikk
Dyp, tett, mørk rød farge. I aromaer finner vi mye rød bærfrukt, hint av mandler. Rik og korrekt og ren fruktkarakter. Velbalansert, med struktur, konsentrasjon og syrlighet. Håndplukket, fra ca 20-30 år gamle vinstokker, ca 100hl/ha utbytte. 80% av vinen i 12 mnd. på gamle slavonske fat.
Retter basert på oksekjøtt, lam, vilt, svin og oster.