Biscardo Oropasso
Biscardo-familien
har laget vin fra deres gård i Soave i over 150 år, og drives for tiden av
brødrene Maurizio og Martino Biscardo. Vinhuset ble grunnlagt i 1878, og
allerede starten av 1900 tallet var de av de første til å promotere vinene sine
kommersielt. I 1930-1940 var Biscardo av de første på det italienske markedet
som solgte viner til restauranter og som startet med eksport til nærliggende
land. Både vinene fra Veneto og Puglia er karakterisert som eksepsjonell verdi
for pengene med høy aromatisk renhet.
Karakteristikk
Strågul med grønne refleksjoner. Delikat, meget aromatisk duft med blomster og hint av sitrusfrukter. Smaken er også meget aromatisk, frisk og mineralsk med god struktur og balanse. Garganegadruene blir høstet "late harvest" dvs 20 dager senere en normalt. Mens Chardonnay druene blir høstet "green harvest", 15 dager før normalt. Vinifikasjon på ståltank og 5 mnd på bunnfall. Passer til pasta, risotto, supper, fisk, skalldyr, hvitt kjøtt og modne oster.