Biscardo Oropasso
Fylde
Sødme
Friskhet

Biscardo Oropasso

Biscardo-familien har laget vin fra deres gård i Soave i over 150 år, og drives for tiden av brødrene Maurizio og Martino Biscardo. Vinhuset ble grunnlagt i 1878, og allerede starten av 1900 tallet var de av de første til å promotere vinene sine kommersielt. I 1930-1940 var Biscardo av de første på det italienske markedet som solgte viner til restauranter og som startet med eksport til nærliggende land. Både vinene fra Veneto og Puglia er karakterisert som eksepsjonell verdi for pengene med høy aromatisk renhet.

Karakteristikk

Strågul med grønne refleksjoner. Delikat, meget aromatisk duft med blomster og hint av sitrusfrukter. Smaken er også meget aromatisk, frisk og mineralsk med god struktur og balanse. Garganegadruene blir høstet "late harvest" dvs 20 dager senere en normalt. Mens Chardonnay druene blir høstet "green harvest", 15 dager før normalt. Vinifikasjon på ståltank og 5 mnd på bunnfall. Passer til pasta, risotto, supper, fisk, skalldyr, hvitt kjøtt og modne oster.