Bolla Recioto Valpolicella Classico
Sødme

Bolla Recioto Valpolicella Classico

Vinhuset Bolla ligger i San Pietro i Cariano. San Pietro ligger i den sørvestlige delen av Valipolcella området i Veneto. Bolla begynte sin vinproduksjon i 1883 med Abele Bolla, men i dag er dagens eiere Gruppo Italiano Vini, som kjøpte og tok over driften i 2009. Vinkjelleren er kjent som “Cantina del Nonno” som betyr "Bestefars kjeller". Den inenholder nesten 2000 tønner av den eldste typen, Slavonian, som erdatert tilbake til 1883 og brukes fortsatt aktivt i dag.

Karakteristikk

Dyp rød farge. Aroma preget av modne, mørke bær, tørket frukt og urter. Rik og søt smak med en lang, svak, bitter ettersmak. Innhøstning sent i Oktober for hånd, da har druene fått en perfekt farge og sødme. De beste druene tørkes i ca 90 dager, sakte fermentering i minimum 1 mnd hvor 10-15 dager er kald fermentert. Lagres i minst 12 mnd på eikefat før salg. Dette er en perfekt til til mørk sjokolade, frukt kaer eller alene som en dessert.