Bolla Le Poiane Amarone della Valpolicella
Fruktighet
Fylde
Garvestoff

Bolla Le Poiane Amarone della Valpolicella

Vinhuset Bolla ligger i San Pietro i Cariano. San Pietro ligger i den sørvestlige delen av Valipolcella området i Veneto. Bolla begynte sin vinproduksjon i 1883 med Abele Bolla, men i dag er dagens eiere Gruppo Italiano Vini, som kjøpte og tok over driften i 2009. Vinkjelleren er kjent som “Cantina del Nonno” som betyr "Bestefars kjeller". Den inenholder nesten 2000 tønner av den eldste typen, Slavonian, som erdatert tilbake til 1883 og brukes fortsatt aktivt i dag.

Karakteristikk

Dyp rød farge. Aromaer som er preget av mørke bær, tørket frukt og urter. En kan også kjenne en svak duft av fat med vanilje. Smaksrik og litt utviklet, med preg av modne, mørke bær. Vinen har en svak bitter ettersmak. Tradisjonell vinifikasjon med tørking av druer, lang maserasjon og langsom gjæring. 24 mnd på fatlagring og 12 mnd på flaske. Passer til viltkjøtt og modne oster.