Baron de Ley Finca Monasterio
Fruktighet
Fylde
Garvestoff

Baron de Ley Finca Monasterio

Baron de Ley – ble grunnlagt i 1985 av en liten gruppe av prestisjetunge Rioja fagfolk som bestemte seg for å lage et prosjekt som var unik på den tiden i Denominación de Origen Calificada Rioja; en vingård etter Châteaux-modellen med egne vinmarker. Geografisk ligger Baron de Ley innenfor grensene av Mendavia, på den venstre bredden av elven Ebro. Det er et eksepsjonelt sted for dyrking av vindruer på grunn av sine klimatiske forhold og karakteristikkene av jordsmonnet, hvor 90 hektar med vinstokker ble plantet. Eiendommen med et gammelt kloster fra 1500-tallet som ramme, er nå renovert til representasjonsbolig og deres produksjonsfasiliteter er splitter nye.

Karakteristikk

Intens, dyp rødfarge. Aromaer av mørke frukter, kaffe, kanel og krydder. Sedertre, muskat og mineralske toner. Fyldig og myk i munnen, med en flott balanse mellom frukt og eik. Lang ettersmak. Lagret 18 måneder på nye franske eikefat for deretter å lagres 6 måneder på 10.000 liters franske eike-«foudres». Passer perfekt til lammeretter og oksekjøtt.