Sticky korean BBQ ribs

Sticky korean BBQ ribs

Tilbereding
Ta membran av baksiden av ribs stykkene. Dekk begge sider godt med rub. Stek i ovn eller på grill på 125 °C i 1,5 timer. Legg så bitene individuelt på alu folie sammen med halvparten av sticky korean bbq saus, fish sauce, oyster sauce og sesamolje. Ha ribs tilbake på grillen og stek i ytterligere 1,5 timer. Noen stykker kan være tykkere og trenge lengre tid. Smør bitene godt inn i resten av bbq sausen og varm i ovn på 200 °C i 5-10 minutter før servering. Serveres med agurksalat. Kutt fine strimler av agurken og bland inn resten av de våte ingrediensene. Topp med sesamfrø. Ønskes en syrligere salat kan man bruke litt fersk limejuice.

BBQ rub
Ingredienser
156 g Kaffepulver filtermalt
156 g Salt
156 g Paprika pulver
78 g  Chili pulver
78 g  Brunt sukker
20 g  Oregano
20 g  Hvitløkspulver
20 g  Løkpulver
20 g  Sort pepper
15 g  Kakao pulver
15 g  Koriander pulver