Spagetti med gambas

Spagetti med gambas

Tilbereding
Stek skallene i en panne med litt olje, tilsett løk, hvitløk, selleri og tomat. Hell på øl, en dråpe skalldyrfond, vann og la koke i 1 time. Sil av og ha på kjøl til det skal brukes. Finhakk chili, løk og hvitløk, stek disse til løken er gjennomsiktig. Tilsett så rekene og stekt. Når rekene er klare kan disse tas ut av pannen. Ha deretter i skalldyrbuljong og smør. Visp til smøret er oppløst og integrert   

Ved bestilling à la carte
Spaghetti kokes i rikelig med vann tilsatt 5 g Maldonsalt per liter i 9 minutter. Finhakk chili, reker, løk og hvitløk, stek disse til løken er gjennomsiktig. Når rekene er klare kan disse tas ut av pannen. Ha deretter i 1,5 dl skalldyrbuljong og smør. Visp til smøret er oppløst og integrert. Rør ferdigkokt spaghetti inn i sausen sammen med scampi og dander pent på en dyp tallerken.