Økologisk spelt- og fullkornstagliatelle med vegetarisk carbonarasaus

Økologisk spelt- og fullkornstagliatelle med vegetarisk carbonarasaus

  1. Kutt opp squash med mandolin eller lignende, i tynne strimler (Julienne). Mikse med mel, og sprøstek i panne, ovn eller frityr.
  2. Mikse kremfløte, salt og pepper, eggeplomme og parmesan for hånd.
  3. Smør og hvitløk i panne, stek noen minutter. Tilsett eggemiksen, medium varme. Varmes noen minutter.
  4. Pastaen kokes i pastakoker eller kjele, med rikelig med vann. Ca 3 minutter.
  5. Ha den nykokte pastaen i pannen sammen med sausen. Mikse inn sprøstekt squash.
  6. Legg opp alt på tallerken, toppes med frisk basilikum og parmesan.   
  • Ingredienser

    • 0,05 kg Squash i tynne strimler
    • 3 g Mel
    • 0,05 l Kremfløte
    • 0,03 kg Eggeplomme
    • 0,025 kg Parmesan
    • 5 g Smør
    • 3 g Hvitløk
    • 0,075 kg Tagliatelle Fullkorn ØKO
    • Basilikum til pynt