Chipotlemarinert Svinenakke med Hadelandspoteter

Chipotlemarinert Svinenakke med Hadelandspoteter

Kjøttet: Kjøttet "spekkes" med hvitkøken. Mikse Tabasco Chipotle, limejuice og Worchestersaus over kjøttet. Legges i dyp form, dekkes med folie. Stekes på 95 grader i ca 6 timer.

Hadelandspoteter: Potetene skjøæres i båter eller terninger, sjalottløk og hvitløk grovdeles. Olivenolje og pesto mikses og helles over. Ristes i ovn ca 25 minutter.

Sjalottløksaus: Rødvin og balsamico reduseres til 1/3. Sukker, grønnsaker og utblandet fond tilsettes. Reduseres til 1/2. Tilsett stekesky fra kjøttet, jevnes eventuelt med maisena, smøret piskes lett inn rett før servering.
  • Ingredienser

    • 0,15 kg Svinenakke eller svinekam med mye fett
    • 0,015 l TABASCO® Brand Chipotle Pepper Sauce
    • 5 ml LP Worchestershire saus
    • 0,005 l Limejuice ReaLime
    • 2 stk Hvitløksbåter til kjøttet
    • 0,15 kg Hadelandspoteter
    • 0,025 kg Hvitkløk ristet til potetene
    • 0,025 kg Sjalottløk til potetene
    • 0,015 l Ybarra Olivenolje kanne
    • 0,025 kg Laboratorio Tortellini Basilikumpesto
    • 0,05 l Rødvin
    • 0,03 l Il Torrione Balsamico-eddik
    • 0,03 kg Røtgrønnsaker (selleri, gulrot, løk, pastinakk)
    • 0,05 kg Sukker
    • 0,005 l Touch of Taste Sjalottløkfond
    • 0,095 Vann til å blande ut sjalottløkfonden
    • 0,01 l Stekesky fra stekingen av kjøttet
    • 0,02 kg Smør