Grythyttan Multe
Fylde
Sødme
Friskhet

Grythyttan Multe

Grythyttan Vin - Startet i 1999 av brødrene Per og John Fritzell. Idéen til å begynne å lage vin på bær, i første hånd multevin, kom når de var på besøk hos sin bestemor i Nord Norge og fikk smake hennes rørte, lagrede multesyltetøy. Den lange prosessen fra ville bær til ferdig vin skjer under stadig kontroll og tilsyn. Bærvin fra Grythyttan er småskala produksjon. Åpne en flaske vin fra Grythyttan og opplev skandinavisk natur på sitt beste.

Karakteristikk

Dyp, gyllen ravgul farge. På nese finner vi aromaer av solmodne multer, denne aroma finner vi igjen på smak. Godt balansert med flott syrestruktur og fruktighet, med lang og halvsøt avslutning. Gjæret i ståltanker etterfulgt av modning i 12 mnd. i ståltanker. Godt lagringspotensial. Ideelt for oster fra mild til lagret. Sterkt krydrede retter. Medium søte desserter, nøtter, is og mørke sjokolade.