Château Peyros Madiran
Fruktighet
Fylde
Garvestoff

Château Peyros Madiran

Eiendommen dateres tilbake til det 17. århundre. Den ble kjøpt av Lesgourgues familien i 1999. “Peyros” på Gascogne språk betyr et steinete sted, en karakteristikk av terroiret på stedet. Château Peyros ligger i den sydligste delen av appellasjonen, på en eksepsjonell terroir med to hovedtyper av jord: veldig tett leire og jord rik på kalkstein med mye valset småstein, noe som gir fantastiske viner.

Karakteristikk

Mørk rubinrød farge med granatrøde glimt. Lukt av røde bær og bringebær med et pepret preg og vanilje. Smak av runde tanniner på slutten. 15 til 20 dagers gjæring. 12 måneders modning: 50% i rustfritt stålkar og 50% i eikefat. Passer godt til grillet rødt kjøtt, fjærfe, “Confit de Canard” og raffinerte oster (Brebis des Pyrénées).