Laks med lime- og hummersaus

Laks med lime- og hummersaus


Fennikel kuttes i båter og dampes i ovn ca 20 minutter, til de er myke. Tilsett hvitløk, timian, rosmarin, pesto, olivenolje, salt og pepper. Ristes i gastronorm i ovn på 160 grader, i 25 minutter. Lag hummerlimesaus: Karamelliser sukkeret til brunt, tilsett limejuice, hakket hvitløk, hakket ingefær og utspedd hummerfond (se anvisning på flasken). Reduseres 1/3. Tilsett litt smør til montering av sausen. Laksefileten kuttes i biter på 100-120 gram, paneres med Taco kryddermiks og olivenolje. Stekes i ovn ved 200 grader, ca 15 minutter. Legg fennikelblandingen på tallerkenen, plasser fersk spinat oppå, og til slutt laksen på toppen. Legg en stripe med saus og pesto over laksen. Pyntes med fylt pepperoni, eventuelt urter og limebåter.
  • Ingredienser

    • 0,002 l Ybarra Olivenolje kanne
    • 0,02 l Limejuice ReaLime
    • 0,01 kg Laboratorio Tortellini Basilikumpesto
    • 0,02 l Touch of Taste Hummerfond
    • 0,025 kg Paradiso Pepperoni Felice med geitost
    • 2 g El Paradiso Taco Kryddermix
    • 0,12 kg Laksefilet
    • 0,075 kg Fennikel
    • 5 g Hvitløk, fersk, hakket
    • 5 g Timian
    • 5 g Rosmarin
    • Salt & Pepper
    • 5 g Sukker
    • 3 g Ingefær, fersk, hakket
    • 15 g Spinat, fersk
    • 0,2 stk Lime i båter