Chilaquiles - meksikansk frokost

Chilaquiles - meksikansk frokost

  1. Svarte bønner, 1/3 av løken, halvparten av hvitløken og spisskummin has i kaserolle og småkokes i 25 minutter.
  2. Ha rikelig med olje i en panne, tilsett 2/3 av løken, halvparten av hvitløken og svisj noen minutter
  3. Ha i 2 stk maistortilla pr porsjon. Stek på en side, dryss Chevre (alternativt fetaost eller annen hvit geitost) på halve tortillaen. La steke litt, brett over og vend.
  4. Hell over Salsa Verde, fløte og halvparten av den revne manchego/parmesanosten. Rør om og varm opp.
  5. Hell over Tabasco Chipotle.
  6. Skjær opp Tomatillos i skiver
  7. Legg opp på tallerken: Maistortilla (hell over litt av sausen også), posjert eller stekt egg, tomatillos i skiver, Salsa Fresca og bønnemiksen, strø over resten av manchego/parmesanosten.
  8. Pyntes med lime og hakket vårløk og gjerne litt frisk koriander  
  • Ingredienser

    • 0,03 l Olivenolje
    • 0,030 kg Løk, hakket
    • 4 g Hvitløk, hakket
    • 2 stk Maistortilla 15cm
    • 0,025 kg Chevre, annen geitost eller fetaost
    • 0,02 kg Salsa Verde
    • 0,03 l Fløte
    • 0,025 kg Manchego eller parmesan, revet
    • 0,01 l TABASCO® Chipotle Sauce
    • 1 stk Egg, porsjert eller stekt
    • 0,025 kg
    • 0,025 kg Salsa Fresca
    • 0,060 kg Bønner Svarte
    • 0,2 g Spisskummin
    • 0,01 kg Vårløk, hakket
    • 0,01 kg Lime, båter