Castello Vicchiomaggio Ripa Delle Mandorle
Fruktighet
Fylde
Garvestoff

Castello Vicchiomaggio Ripa Delle Mandorle

Castello Vicchiomaggio ligger i Greve i Chianti-Toscana, selve slottet har mer enn 1000 år’s historie tilbake I tid. Gården dekker 140 hektar, hvorav 33 er vingårder, 10 er oliventrær og resten er park. Blant drue variantene er den mest fremtredende Sangiovese, som er den grunnleggende druen til Chianti Classico, men det finnes også andre opprinnelige druer som Canaiolo og Colorino, samt to internasjonale varianter som er Merlot og Cabernet Sauvignon. Sistnevnte er spesielt brukt til produksjon av de berømte IGT-sertifiserte røde vinene. I 1964 kjøpte Federico Matta Castello Vicchiomaggio og i 1970 tok sønnen John Matta over etter å ha fullført Viticulture College I Alba. Castello Viccghiommagio er i dag drevet av hele familien med John Matta i spissen, John har blitt kåret til Wine Maker of the year i 1997, 2002, 2005 og 2010.

Karakteristikk

Klar rød farge. Intens aroma av røde bær og krydder med innslag av plommer og vanilje. Tørr med en myk og velbalansert avslutning. Passer fint til pasta, pizza lyst kjøtt og lette retter av lam. Håndplukkede druer. Gjæring på ståltanker i 5 - 8 dager. Sangiovese lagres i 50 hl. eikefat og Cabernet Sauvignon på 225 l. eikefat, begge i 6 mnd. før tapping på flaske. Deretter 2 mnd i flaske før salg,