Tapanadefylt lammestek med soppsaus og Couscous Middelhav

Tapanadefylt lammestek med soppsaus og Couscous Middelhav

Beine ut lammelåret. og fyll den med tapanade og hvitløk. Bind den sammen med bomulltråd. Gni den inn med litt olveolje og timian. Dekk den med plastfolie, og la den ligge på kjøl øver natten. Ta ut steken og la den temperere seg i romtemperatur samtidig som du varmer ovnen til 150 grader. Sett i et steketermometer og stek til den har en kjernetemperatur på 53 grader. La den hvile i minst 30 minutter før du skjærer den i skiver. Oppskift soppsaus: Stek løk og hvitløk sammen med skivet sjampinjong og urter i ca 8 minutter. Tilsett fløte, Touch of Taste kyllingfond og litt sjalottløkfond om man vil ha litt mer løksmak. Kok opp , jevnes og saltes. Smak eventuelt til med litt Tabasco hvitløk og timian. Hell sopp over lammeskivene og server med sausen på siden med Couscous Middelhav og grønnsaker.

Relaterte produkter

Extra virgin olivenolje
Extra virgin olivenolje

Kaldpresset olivenolje, gjerne kalt Extra Virgin olivenolje av Hojiblanca oliven. Egner seg best i marinader og i dressinger da den har en kraftigere smak og lukt av oliven.

Mer info
Kyllingfond
Kyllingfond

Fond av bl.a. kyllingkjøtt, kyllingbein, salvie og sort pepper.

Mer info
TABASCO® Chipotle Sauce
TABASCO® Chipotle Sauce

Unik kombinasjon av røyksmak og styrke. Chipotle er en metode for røyking med opprinnelse fra meksikanske sivilisasjoner før aztekerne. Røde jalapeñopepper røykes med bruk av ved fra pecantre. Gir en mild, behagelig røyksmak som skiller seg fra den mer kjente hickory-røyksmaken. Passer ekstra godt til alt kjøtt, gjerne grillmat som marinade eller topping. Styrke på scovilleskalaen: 2000-2500.

Mer info