Madras
Lam eller kylling kuttes i avlange stykker, ikke så store, slik at marinaden gjør nytten for seg. Rør sammen Currypaste, Sambal Oelek og limesaft. Kjøttet /scampiene kuttes, og marineres i 1-2 timer, eller mer (gjerne over natten). Beregn nok marinade til at alt dekkes over. Løk freses sammen med fersk hvitløk og ingefær, samt Sambal Oelek. Løken skal få en lett gyllen farge. Tilsett Currypaste, litt vann, og Diced Tomatoes. Kokes ca 30 min. til sausen er redusert og har satt seg. Tilsett mer vann ved for tørr saus. Tilsett Kokosnøttmelk helt til slutt for et mer kremet resultat. Smak til med mer Sambal Oelek for et mer hot resultat. Kjøttet /scampiene stekes lett i panne med olje. Saltes. Den oppvarmede sausen helles over kjøttet like før servering. Serveres sammen med Basmatiris med safran, raita, mango chutney og nanbrød!
-
Ingrediens
-
0,025kg
Patak's Curry Paste Mild
-
0,005l
Limejuice ReaLime
-
0,025l
Blue Dragon Kokosmelk
-
0,025kg
Heinz Diced Tomatoes
-
0,002kg
Go-Tan Sambal Oelek, chilipasta
-
0,15kg
Black Tiger Scampispyd RPDTO 41/55
-
0,15 kg
Lam
-
0,15 kg
Kyllingfilet
-
0,1 kg
Løk, kuttet
-
0,05 dl
Ingefær, hakket
-
0,025 dl
Hvitløk, hakket
-
0,005l
Touch of Taste Kyllingfond
-
0,05kg
Paradiso Basmati ris
-
50g
Patak's Raita
-
0,05kg
Patak's Sweet Mango Chutney
-
65g
Mission Nanbrød, små
-