Madras

Madras


Lam eller kylling kuttes i avlange stykker, ikke så store, slik at marinaden gjør nytten for seg. Rør sammen Currypaste, Sambal Oelek og limesaft. Kjøttet /scampiene kuttes, og marineres i 1-2 timer, eller mer (gjerne over natten). Beregn nok marinade til at alt dekkes over. Løk freses sammen med fersk hvitløk og ingefær, samt Sambal Oelek. Løken skal få en lett gyllen farge. Tilsett Currypaste, litt vann, og Diced Tomatoes. Kokes ca 30 min. til sausen er redusert og har satt seg. Tilsett mer vann ved for tørr saus. Tilsett Kokosnøttmelk helt til slutt for et mer kremet resultat. Smak til med mer Sambal Oelek for et mer hot resultat. Kjøttet /scampiene stekes lett i panne med olje. Saltes. Den oppvarmede sausen helles over kjøttet like før servering. Serveres sammen med Basmatiris med safran, raita, mango chutney og nanbrød!Relaterte produkter

Curry Paste Mild
Curry Paste Mild

Klass. indisk curryrett. Krydderpaste krydret med koriander, karve, gurkemeie, sukker og chili. Autentisk indisk smak, passer like godt i gryter, som i sauser og marinader.

Mer info
Kokosmelk
Kokosmelk

Kokosmelk benyttes i asiatisk matlaging som melk og fløte benyttes i Europa. På praktisk 1-liters kartong!

Mer info
Sambal Oelek
Sambal Oelek

Et titalls ulike chilier mortet sammen til en fyldig krydderpaste. Serveres i nærmest alle indonesiske retter.

Mer info
Kyllingfond
Kyllingfond

Fond av bl.a. kyllingkjøtt, kyllingbein, salvie og sort pepper.

Mer info
Basmatiris
Basmatiris

Risen vokser i dalene ved Himalaya i India. Risen kjennetegnes ved at kornene er lange og tynne, og den kleber ikke ved koking. Basmatiris brukes først og fremst til asiatisk mat, men egner seg vel så bra til europeisk mat. 10 kg ris gir 27 kg serveringsklar ris. (2 poser à 5 kg)

Mer info
Sweet Mango Chutney
Sweet Mango Chutney

Fyldig chutney med mango, krydder og hvitløk i en spennende og søt miks. Obligatorisk tilbehør på det indiske bordet, men også ypperlig som tilsetning i indiske gryteretter.

Mer info
Nanbrød
Nanbrød

Små dråpeformede nanbrød. Samme bruksområder som store nanbrød. Prøv også denne varianten som alternativ til hamburgerbrød. Leveres frossen.

Mer info