Lamb Korma
Lammelår kuttes i avlange stykker, ikke for store, slik at marinaden gjør nytten for seg. Rør sammen Tandooripaste og limesaft. Kjøttet, alternativt scampi, marineres i 1-2 timer, eller mer (gjerne over natten). Beregn nok til at alt dekkes over av marinaden. Brun kjøttet / scampiene sammen med fersk hvitløk og ingefær. Tilsett korma-saus og litt vann. Kok til kjøttet er ferdigt (dersom scampi benyttes has disse isteden i på slutten), og tilsett grønnsakene. Krem til med kokosmelk helt til slutt. Tilsett hakkede mandler etter ønske. Smak til med lime, salt, pepper og frisk koriander. Serveres med ris eller couscous, nanbrød og Mango Chutney ved siden av.
-
Ingrediens
-
0,02kg
Patak's Tandoori Paste
-
0,005l
Limejuice ReaLime
-
0,1l
Korma saus 2x2,2ltr Patak's
-
0,03l
Coconut milk 75% 12x1 ltr Go-Tan
-
0,03kg
Grillet rød paprika skivet 6x1kg Paradiso
-
0,15kg
Black Tiger Scampispyd RPDTO 41/55
-
0,20kg
Lammelår, alternativt kylling
-
5g
Hvitløk hakket
-
5g
Ingefær, hakket
-
0,025kg
Løk, kuttet
-
0,03kg
Rotgrønnsaker eller grønn squash i terning
-
0,02kg
Mandler, hakket
-
5g
Koriander, frisk
-
0,05kg
Basmati Ris 2x5kg Paradiso
-
0,05kg
Tipiak couscous med krydder
-