Kylling Thai med satay- og kokosnøttsaus

Kylling Thai med satay- og kokosnøttsaus


Lag saus: Sukker karamelliseres med limejuicen. Tilsett utblandet kyllingfond, østerssaus, sataysaus og kokosnøttmelk. Kokes opp under omrøring. Jevnes med maisenna om det trengs. Kyllingfilet kuttes i 1x3 cm strimler eller kjøpes ferdigkuttet og stekes i olje. Om scampi benyttes, stek lett i olje eller på brett. Hell sausen over kylling eller scampi. Risen produseres etter anvisning, men tilsett litt kyllingfond som erstatning for litt av vannet. Server ris og kylling eller scampi med saus. Toppes med sesamfrø og hakket koriander, og gjerne litt lime! Serveres sammen med isbergsalat eller annen salat.

Relaterte produkter

Olivenolje
Olivenolje

Ren olivenolje. Brukes til steking, dressinger, fondue og pasta.

Mer info
Jasminris
Jasminris

Blir dyrket i nordøstdelen av Thailand. Jordsmonnet og været gir risen dens karakteristiske smak. Jasminris kleber ikke og egner seg som tilbehør til alle typer retter, også sterkt krydret mat. (2 poser à 5 kg)

Mer info
Oyster Sauce
Oyster Sauce

Østerssaus gir en velsmakende smak til mange retter. Dette gjør sausen til et ideelt valg til smakssetting av kjøtt og grønnsaker. Den brukes ofte i nudelretter, men kan også brukes som en topping for andre retter.

Mer info
Kokosmelk
Kokosmelk

Kokosmelk benyttes i asiatisk matlaging som melk og fløte benyttes i Europa. På praktisk 1-liters kartong!

Mer info
Kyllingfond
Kyllingfond

Fond av bl.a. kyllingkjøtt, kyllingbein, salvie og sort pepper.

Mer info