Fresh Mexgryte med Dirty-ris
Dirty ris tilberedes etter egen oppskrift. Grønnsakene stekes lett i panne i et par minutter, i olivenolje. Strø over kryddermiks, sukker og spisskummin. Røres godt inn. Bland i picantesaus, utblandet kyllingfond, diced tomatoes. Kokes opp. Smak til med tabasco og lime, og rør inn fersk koriander til slutt. Som topping brukes tacokyllingkjøtt (varmes opp i en panne eller kjele), scampispyd (varmes i panne eller på brett i ovn). Serveres sammen med Dirty-ris, og gjerne også rømme og guacamole, eventuelt mer picantesaus. Retten kan anrettes i skål med toartillachips (varmes lett) brettet ut, gryteretten og risen fylles oppi "tortillaskålen".
-
Ingrediens
-
0,05kg
Gilde Tacokjøtt kylling stekt
-
0,04kg
Paradiso Scampi Spyd RPDTO 41/55
-
0,01l
Ybarra Olivenolje kanne
-
0,05kg
Heinz Diced Tomatoes
-
0,03kg
Kingsway Maiskorn
-
0,05kg
El Paradiso Picantesaus
-
2g
El Paradiso Taco Kryddermix
-
2ml
Tabasco Peppersaus
-
0,03l
Touch of Taste Kyllingfond
-
1stk
Mission Hvetetortilla 30cm
-
30 g
Løk, ternet
-
12 g
Selleri, kuttet
-
0,020kg
Grillet paprika
-
4 g
Hvitløk, hakket
-
30 g
Gulrot, ternet
-
2 g
Spisskummin (ikke karve)
-
5 g
Sukker
-
Fersk koreander
-
Lime - presset
-
0,1 kg
Dirty ris, se egen oppskrift
-