Chipotlemarinert Svinenakke med Hadelandspoteter
Kjøttet: Kjøttet "spekkes" med hvitkøken. Mikse Tabasco Chipotle, limejuice og Worchestersaus over kjøttet. Legges i dyp form, dekkes med folie. Stekes på 95 grader i ca 6 timer.
Hadelandspoteter: Potetene skjøæres i båter eller terninger, sjalottløk og hvitløk grovdeles. Olivenolje og pesto mikses og helles over. Ristes i ovn ca 25 minutter.
Sjalottløksaus: Rødvin og balsamico reduseres til 1/3. Sukker, grønnsaker og utblandet fond tilsettes. Reduseres til 1/2. Tilsett stekesky fra kjøttet, jevnes eventuelt med maisena, smøret piskes lett inn rett før servering.
-
Ingrediens
-
0,15 kg
Svinenakke eller svinekam med mye fett
-
0,015l
TABASCO® Brand Chipotle Pepper Sauce
-
5ml
LP Worchestershire saus
-
0,005l
Limejuice ReaLime
-
2 stk
Hvitløksbåter til kjøttet
-
0,15 kg
Hadelandspoteter
-
0,025 kg
Hvitkløk ristet til potetene
-
0,025 kg
Sjalottløk til potetene
-
0,015l
Ybarra Olivenolje kanne
-
0,025kg
Laboratorio Tortellini Basilikumpesto
-
0,05 l
Rødvin
-
0,03l
Il Torrione Balsamico-eddik
-
0,03 kg
Røtgrønnsaker (selleri, gulrot, løk, pastinakk)
-
0,05 kg
Sukker
-
0,005l
Touch of Taste Sjalottløkfond
-
0,095
Vann til å blande ut sjalottløkfonden
-
0,01 l
Stekesky fra stekingen av kjøttet
-
0,02 kg
Smør
-