Chipotlemarinert Svinenakke med Hadelandspoteter

Chipotlemarinert Svinenakke med Hadelandspoteter

Kjøttet: Kjøttet "spekkes" med hvitkøken. Mikse Tabasco Chipotle, limejuice og Worchestersaus over kjøttet. Legges i dyp form, dekkes med folie. Stekes på 95 grader i ca 6 timer.

Hadelandspoteter: Potetene skjøæres i båter eller terninger, sjalottløk og hvitløk grovdeles. Olivenolje og pesto mikses og helles over. Ristes i ovn ca 25 minutter.

Sjalottløksaus: Rødvin og balsamico reduseres til 1/3. Sukker, grønnsaker og utblandet fond tilsettes. Reduseres til 1/2. Tilsett stekesky fra kjøttet, jevnes eventuelt med maisena, smøret piskes lett inn rett før servering.

Relaterte produkter

TABASCO® Chipotle Sauce
TABASCO® Chipotle Sauce

Unik kombinasjon av røyksmak og styrke. Chipotle er en metode for røyking med opprinnelse fra meksikanske sivilisasjoner før aztekerne. Røde jalapeñopepper røykes med bruk av ved fra pecantre. Gir en mild, behagelig røyksmak som skiller seg fra den mer kjente hickory-røyksmaken. Passer ekstra godt til alt kjøtt, gjerne grillmat som marinade eller topping. Styrke på scovilleskalaen: 2000-2500.

Mer info
L&P Worcestershire Sauce
L&P Worcestershire Sauce

Perfekt til gryteretter, supper og marinader, men passer også utmerket til fisk og skalldyr. En selvsagt ingrediens i cæsarsalat og sammen med Tabasco i Bloody Mary!

Mer info
Extra virgin olivenolje
Extra virgin olivenolje

Kaldpresset olivenolje, gjerne kalt Extra Virgin olivenolje av Hojiblanca oliven. Egner seg best i marinader og i dressinger da den har en kraftigere smak og lukt av oliven.

Mer info
Balsamico Hvit
Balsamico Hvit

Omsider kommer også hvit, tradisjonell balsamico på markedet. Hvit druemost og vineddik lagres på fat i tre år. Til tross for 65 ulike eddiksyrer smaker produktet overraskende friskt, uten noen form for surhet i smaken. Perfekt for reduksjon i hvite sauser, dressinger, kalde sauser eller som tilbehør til salat.

Mer info