Chipotlemarinert Svinenakke med Hadelandspoteter

Chipotlemarinert Svinenakke med Hadelandspoteter

Kjøttet: Kjøttet "spekkes" med hvitkøken. Mikse Tabasco Chipotle, limejuice og Worchestersaus over kjøttet. Legges i dyp form, dekkes med folie. Stekes på 95 grader i ca 6 timer.

Hadelandspoteter: Potetene skjøæres i båter eller terninger, sjalottløk og hvitløk grovdeles. Olivenolje og pesto mikses og helles over. Ristes i ovn ca 25 minutter.

Sjalottløksaus: Rødvin og balsamico reduseres til 1/3. Sukker, grønnsaker og utblandet fond tilsettes. Reduseres til 1/2. Tilsett stekesky fra kjøttet, jevnes eventuelt med maisena, smøret piskes lett inn rett før servering.

  • Ingrediens

    • 0,15 kg Svinenakke eller svinekam med mye fett
    • 0,015l TABASCO® Brand Chipotle Pepper Sauce
    • 5ml LP Worchestershire saus
    • 0,005l Limejuice ReaLime
    • 2 stk Hvitløksbåter til kjøttet
    • 0,15 kg Hadelandspoteter
    • 0,025 kg Hvitkløk ristet til potetene
    • 0,025 kg Sjalottløk til potetene
    • 0,015l Ybarra Olivenolje kanne
    • 0,025kg Laboratorio Tortellini Basilikumpesto
    • 0,05 l Rødvin
    • 0,03l Il Torrione Balsamico-eddik
    • 0,03 kg Røtgrønnsaker (selleri, gulrot, løk, pastinakk)
    • 0,05 kg Sukker
    • 0,005l Touch of Taste Sjalottløkfond
    • 0,095 Vann til å blande ut sjalottløkfonden
    • 0,01 l Stekesky fra stekingen av kjøttet
    • 0,02 kg Smør
  • Bestillingsliste

    Mengde Produkt EPD Varenr
    Svinenakke eller svinekam med mye fett
    TABASCO® Brand Chipotle Pepper Sauce 2429314 120161
    LP Worchestershire saus 1201987 1336
    Limejuice ReaLime
    Hvitløksbåter til kjøttet
    Hadelandspoteter
    Hvitkløk ristet til potetene
    Sjalottløk til potetene
    Ybarra Olivenolje kanne 123208 3354
    Laboratorio Tortellini Basilikumpesto
    Rødvin
    Il Torrione Balsamico-eddik
    Røtgrønnsaker (selleri, gulrot, løk, pastinakk)
    Sukker
    Touch of Taste Sjalottløkfond
    Vann til å blande ut sjalottløkfonden
    Stekesky fra stekingen av kjøttet
    Smør
    Legg till bestillingsliste

Relaterte produkter

TABASCO® Chipotle Sauce
TABASCO® Chipotle Sauce

Unik kombinasjon av røyksmak og styrke. Chipotle er en metode for røyking med opprinnelse fra meksikanske sivilisasjoner før aztekerne. Røde jalapeñopepper røykes med bruk av ved fra pecantre. Gir en mild, behagelig røyksmak som skiller seg fra den mer kjente hickory-røyksmaken. Passer ekstra godt til alt kjøtt, gjerne grillmat som marinade eller topping. Styrke på scovilleskalaen: 2000-2500.

Mer info
L&P Worcestershire Sauce
L&P Worcestershire Sauce

Perfekt til gryteretter, supper og marinader, men passer også utmerket til fisk og skalldyr. En selvsagt ingrediens i cæsarsalat og sammen med Tabasco i Bloody Mary!

Mer info
Extra virgin olivenolje
Extra virgin olivenolje

Kaldpresset olivenolje, gjerne kalt Extra Virgin olivenolje av Hojiblanca oliven. Egner seg best i marinader og i dressinger da den har en kraftigere smak og lukt av oliven.

Mer info