Chicken Tikka Masala med Basmatiris og grillet squash

Chicken Tikka Masala med Basmatiris og grillet squash

Basmatiris tilberedes etter anvisning på forpakningen, men kokes i utblandet kyllingbuljong istedenfor vann. Rør sammen Tikka Masala-paste og limesaft. Kyllingen kuttes i ca 2x8 cm lange strimler og marineres i 1-2 timer, eller mer (gjerne over natten). Beregn nok marinade til at alt dekkes til. Kyllingen skal vendes i marinaden. Kyllingen stekes deretter lett i panne eller på stekebrett. Varm Squash i konveskjonsovn eller på grill noen få minutter med salt og pepper. Tikka Masalasausen kokes opp. Den oppvarmede sausen mikses med cherrytomat og helles over den ferdig stekte kyllingen like før servering. Serveres sammen med basmatiris og indisk tilbehør: Mango Chutney, nanbrød, raita og papadums.

 

 

Relaterte produkter

Tikka Masala Saus
Tikka Masala Saus

Tikka Masala er den desidert mest populære indiske sausen. Her kommer den korrekte oppskriften med fløte og yoghurt i fra Patak´s som er markedsledende produsent i UK med 80 år erfarenhet som ledende aktør.

Mer info
Grillet Squash
Grillet Squash

Grillet squash i skiver, i 1 kg pose , er en forpakning som er holdbar i romtemperatur. Passer meget godt på pizza, i brødbakst, sauser, supper, squashpannekaker, salat, på en sandwich, eller som topping til kjøtt / fisk / kylling.

Mer info
Nanbrød
Nanbrød

Små dråpeformede nanbrød. Samme bruksområder som store nanbrød. Prøv også denne varianten som alternativ til hamburgerbrød. Leveres frossen.

Mer info
Sweet Mango Chutney
Sweet Mango Chutney

Fyldig chutney med mango, krydder og hvitløk i en spennende og søt miks. Obligatorisk tilbehør på det indiske bordet, men også ypperlig som tilsetning i indiske gryteretter.

Mer info
Basmatiris
Basmatiris

Risen vokser i dalene ved Himalaya i India. Risen kjennetegnes ved at kornene er lange og tynne, og den kleber ikke ved koking. Basmatiris brukes først og fremst til asiatisk mat, men egner seg vel så bra til europeisk mat. 10 kg ris gir 27 kg serveringsklar ris. (2 poser à 5 kg)

Mer info
Semi-dried  Cherrytomater
Semi-dried Cherrytomater

Halve cherrytomater dyrket på friland under sydens sol. Plukkingen forgår når tomatene er solmodne, deretter ovnsbakes de i flere timer ved lav temperatur for å bevare smaken av frisk solmoden tomat. I lake med olje, hvitløk og oregano.

Mer info
Kyllingfond
Kyllingfond

Fond av bl.a. kyllingkjøtt, kyllingbein, salvie og sort pepper.

Mer info