Twinings Best Breakfast 2023

Frokost sies å være dagens viktigste måltid og har blitt en viktig faktor både for forretningsreisende og turister når hotell skal velges. Twinings Best Breakfast har satt standarden for hvordan en god frokost skal se ut og smake. Haugen-Gruppen er konkurransens tekniske arrangør, og 10.generasjon i Twinings, Stephen Twining er konkurransens beskytter.

Mer enn 400 av hotellene i Norge vurderes i Twinings Best Breakfast. Det vil så kåres distriksvinnere som igjen er med i kampen om finaleplass. Distriktsvinnere og finalistene blir vurdert av en ekstern fagjury.

Kriteriene i Twinings Best Breakfast er utarbeidet i nært samarbeid med hotellbransjen selv. Kriteriene er lagt opp slik at det ikke skal være krav til eksempelvis et uforholdsmessig stort utvalg for å kunne nå langt i konkurransen.

Nytt av året er at det blir kåret en vinner i to kategorier. Det vil bli kåret en vinner i kategorien kjedehotell og en vinner i kategorien frittstående hotell.

Både bransjemagasiner som Hotell- og Restaurantmagasinet og Dagens Næringsliv tester jevnlig hoteller og frokoster.

Twinings Best Breakfast er blitt mer eller mindre bransjemalen for hvordan en frokost skal være. 

Les mer i vår brosjyre

 

Årets fagjury i Twinings Best Breakfast

Lars Erik Underthun

Lars Erik har skrevet en rekke kokebøker, vært tv-kokk og årets kjøkkensjef. Han har medaljer både fra kokke-OL og Bocuse d’Or. Han driver gourmetrestauranten Feinschmecker på Frogner. Lars Erik Underthun har vært leder for juryen i Twinings Best Breakfast helt siden 2006.

 

Ørjan Johannesen

Ørjan er en prisbelønnet norsk kokk som i januar 2015 ble kåret til beste kokk i Bocuse d’Or i Lyon. Ørjan har også vunnet Bocuse d’Or Europe i 2012, og ble kåret som årets norske kokk både i 2011 og 2013. Ørjan er medeier i familiebedriften Bekkjarvik Gjestegiveri, og er i dag restauratør, konseptutvikler og mentor, i tillegg til å være utøvende kokk.

 

Ellen Aabol

Ellen er en populær norsk matprofil og kokebokforfatter. Hun snakker daglig gjennom sine sosiale mediekanaler til følgerne sine og er opptatt av å dele matglede. Hun ble i 2021 nominert til «Årets matblogg» i Vixen Influencer Awards. Ellen er i 2023 å finne på norske tv-skjermer som meddommer i Masterchef Unge Talenter og som deltaker i Camp Kulinaris.