Oppskriften på en god meny

Vinner av Twinings Best Breakfast 2017

Vinner av Twinings Best Breakfast 2017

Scandic Nidelven tar tilbake tronen

 

Scandic Nidelven er kåret til vinneren av Twinings Best Breakfast 2017 og har med det vunnet den prestisjetunge konkurransen hele 11 ganger. Scandic Nidelven har i mange år vært en av driverne bak utviklingen av stadig høyere kvalitet på norske hotellfrokoster. De vant hele 10 år på rad, før Thon Hotel Lofoten etter mange sterke år som utfordrer vant i 2016. I 2017 er Scandic Nidelven tilbake som vinner, mens Thon Hotel Lofoten opprettholder et svært godt nivå og kaprer andreplassen.

Det var i år svært høyt nivå på finalen, og Twinings Best Breakfast ønsker å takke alle pådriverne som bidrar til at de beste hotellfrokostene i Norge holder høyt internasjonalt nivå. Det var svært jevnt om plassene på pallen i år. Thon Hotel Rosenkrantz Bergen endte med å ta tredjeplassen, og Twinings Best Breakfast kan gratulerer følgende medaljører

1.plass: Scandic Nidelven
2.plass: Thon Hotel Lofoten
3.plass: Thon Hotel Rosenkrantz Bergen

Det var tett kamp om spesielt 3-plassen, og Twinings Best Breakfast ønsker å berømme Scandic Hell, Scandic Byparken og Thon Hotel Rosenkrantz Oslo som var nærmest pallen.

Både Scandic og Thon har gjort en formidabel jobb med å heve nivået på frokosten, og kan skilte med et svært godt toppnivå. Det er gledelig å se at vinnerne og finalistene sprer seg over hele Norgeskartet, et tegn på at arbeidet med å forbedre frokosten er noe som kommer gjestene til gode over hele landet.

I år er det delt ut en hederspris til avtroppende frokostkokk Bengt Bjørsvik. Han har jobbet på Scandic Byparken de siste 8 årene, og har vært sentral i arbeidet med å sikre at Scandic Byparken jevnt over har hatt en av Norges beste frokoster, har vært fast innslag i finalen, og har blitt fylkesvinner mangfoldige ganger.

Bengt har hatt et dypt engasjement for frokosten, og er ofte å se i resepsjonen kl 06 også på fridagene, slik at han kan holde et øye med frokosten. Twinings Best Breakfast ønsker å hedre ildsjelene som bidrar til den gode hotellfrokosten, og kommer i årene fremover også til å dele ut en Twinings Best Breakfast Hederspris. I år går prisen til Bengt Bjørsvik for Scandic Byparken

Twinings Best Breakfast takker for alle de gode frokostene som er blitt servert, og ser frem til et nytt år med Norges Beste Hotellfrokost.

Vinnerne er kåret av en jury bestående av 3 personer med årelang erfaring med mat og frokost.

Juryens begrunnelse:

Scandic Nidelven: Et rikholdig utvalg i mat og drikke, med høy kvalitet og delikate buffeter. Scandic Nidelven makter å opprettholde service og tilbud selv med stort antall gjester. Godt samarbeid med lokalmatleverandører gir gode resultater, og gjør at det alltid er spennende små detaljer som sikrer at gjesten føler at de får noe ekstra. God service og strålende oppfølging av gjestene.

Thon Hotel Lofoten: Unik atmosfære med utsikt og levende musikk. Godt utvalg av varme og kalde retter, mye både hjemmelaget og lokale spesialiteter. Smilende og blide medarbeidere som hever inntrykket.

Thon Hotel Rosenkrantz Bergen: Bredt og godt utvalg av nydelige retter. Maten er lekkert dandert og godt merket, og holder gjennomgående god kvalitet med gode og spennende muligheter. Svært god service og oppfølging av gjestene.

 

Juryen:

Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og tidligere president i Bocuse d'Or Norge
Wenche Andersen:
 Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.
Det 3. jurymedlemmet: ...Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.