Oppskriften på en god meny

Vinner av Twinings Best Breakfast 2016

Thon Hotel Lofoten vinner av Twinings Best Breakfast 2016

Scandic Nidelven har en imponerende seiersrekke bak seg og har vunnet den prestisjefylte konkurransen 10 år på rad. Nivået de har satt på frokosten har vært inspirerende for mange, og har vært med på å løfte hotellfrokosten til stadig nye høyder, og konkurransen har blitt stadig hardere. I år er det Thon Hotel Lofoten som er aller best og vinner Twinings Best Breakfast.

Det er en glede for Twinings Best Breakfast å se utviklingen som har skjedd på hotellfrokostene i Norge de siste årene til høyt internasjonalt nivå. Scandic har i mange år ledet an i denne utviklingen, og har inspirert og oppildnet konkurrentene til stadig forbedring. I år ga dette uttelling, og vi gratulerer de fortjente vinnerne av årets Twinings Best Breakfast

1.plass: Thon Hotel Lofoten
2.plass: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
3.plass: Scandic Nidelven
3.plass: The Thief - Choice

I takt med at nivået er blitt høyere har det blitt enda jevnere i toppen, og i år ble det delt ut to tredjeplasser.

Det er gledelig å se at tre store hotellkjeder er representert på pallen, og at vinnerne sprer seg over hele Norgeskartet, et tegn på at arbeidet med å forbedre frokosten er noe som kommer gjestene til gode over hele landet.

 

Scandic Hell har i mange år hevdet seg, er et fast innslag i finalen, og har også kommet på pallen. I år var de nærmest uten å nå helt opp. I år er det delt ut en ærespris til frokostkokk Roger Johansen fra Scandic Hell. Han har vært en forkjemperne for frokosten på Scandic Hell, og har i en årrekke jobbet utrettelig for kvaliteten på frokosten. Han har jobbet for at hver enkelt gjest skal være fornøyd, og han har både vært kreativ og serviceinnstilt i sitt arbeid med gjestene.

Twinings Best Breakfast takker for alle de gode frokostene som er blitt servert, og ser frem et nytt år med Norges Beste Hotellfrokost.

Juryens begrunnelse:

 

Thon Hotel Lofoten: Meget god frokost, hyggelig lokalet, pent og delikat oppdekning, hyggelig blid betjening. Meget godt utvalg av kvalitetsprodukter samt godt utvalg av lokale råvarer. En verdig vinner av årets konkurranse.

Thon Hotel  Rosenkranz Oslo: Meget god frokost, godt utvalg, gode råvarer. God logistikk. Hyggelig lokalet på gateplan med nærhet til resepsjonen. 

 Scandic Nidelven: Oppdelingen er ikke like hyggelig som tidligere, og juryen opplevde dårligere service og engasjement en tidligere. Råvarene var ikke av samme høye kvalitet som tidligere, spesielt på charcuterie. Nidelven er et topp sted men nådde ikke denne gangen helt til topps.

 The Thief - Choice: Gode på kvalitet og service. God kvalitet på maten, godt merket, og god oppfølging.

Juryen:

Lars Erik Underthun:  Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og president i Bocuse d'Or Norge
Wenche Andersen:  Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.
Det 3. jurymedlemmet : ...Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.