Oppskriften på en god meny

Rica Nidelven Hotel kåret til Norges beste hotellfrokost for 9.år på rad!

Trondheimshotellet Rica Nidelven serverer fortsatt landets beste hotellfrokost. Under prisutdelingen tirsdag kunne Rica Nidelven ta i mot prisen som vinner av Norges beste hotellfrokost - Twinings Best Breakfast, for niende år på rad. På annen plass kom Thon Hotel Lofoten, mens Clarion Hotel The Edge og Rica Ishavshotel delte tredjeplassen.

- Fire av finalistene i årets konkurranse har vist et svært høyt kvalitetsnivå som skiller dem ut, et lite hestehode foran de øvrige hotellene, sier Wenche Andersen, juryformann i Twinings Best Breakfast. - Som i fjor har juryen valgt å legge fokus på spissing av utvalg, service og presentasjon av utvalget.

Finaleresultatene i Twinings Best Breakfast 2014:

1. plass Rica Nidelven Hotel, Trondheim
2. plass Thon Hotel, Lofoten
3. plass Clarion Hotel The Edge, Tromsø og Rica Ishavshotel, Tromsø

Uplasserte hotell i finalen av Twinings Best Breakfast (i alfabetisk rekkefølge):

• Clarion Collection Hotel Kysten, Sandnessjøen
• Rica Airport Sola, Stavanger
• Rica Elgstua, Elverum
• Rica Hell, Værnes
• Rica Park, Ålesund
• Rica Park, Sandefjord
• Støtvig Hotel, Larkollen

Juryen i Twinings Best Breakfast
Gjennom konkurransens innledende runder vurderes om lag 400 hotell av Haugen-Gruppens konsulenter av kokker og sommelierer.

I finalerunden tar finalejuryen over, som i år har bestått av følgende personer:


Wenche Andersen - Hele Norges TV-kokk, kjent fra God Morgen Norge på TV 2. Ernæringsekspert, og en person som mer enn noen annen forbindes med frokost! 

NN - Årets siste jurymedlem er en meget merittert bransjeperson, og vedkommenes identitet vil ikke offentliggjøres. Årsaken til dette er at det er ønskelig at deler av juryen kan gjennomføre jurybesøk uten at besøkets ærend synliggjøres for hotellets ansatte.

 

Juryens begrunnelse

1. plass – Rica Nidelven Hotel (Trondheim)
Hotellet har levert flotte frokoster år etter år, og det er fremdeles ingen i Norge som gjør det bedre. Utvalget er bredt uten å være ekstremt, maten holder god kvalitet, og ikke minst presentasjonen skiller seg ut og gjør frokosten til en måltidsopplevelse. Hver enkelt stasjon ved buffeten er gjort til en egen «verden», og fremstår som et separat tilbud med egen stemning. Betjeningen er smilende tilstede uten å være påtrengende. Totalt sett er Rica Nidelven Hotel nok en gang en klar vinner.

1. plass - Rica Nidelven Hotel. Fra venstre: Wenche Andersen (juryformann), Lars Erik Vesterdal (F&B Manager) og Bjarte Gjerde (Hotelldirektør) og Stephen Twining

 

2. plass - Thon Hotel, (Lofoten)
Dette er et hotell som gjør frokosten personlig, og får gjesten til å føle seg hjemme. Hotellet frister med frokosten i heisen opp til rommene, slik at overnattingsgjestene kan glede seg allerede kvelden før. I frokostsalen møtes gjestene av smil, hygge og småprat, og den personlige servicen følges godt opp underveis. Hotellet legger stor vekt på de lokale produktene og maten med de gode historiene, med innslag som laks gravet med Twinings te, tyttebær- og blåbærtorsk, spennende hjemmelaget sild og syltetøy, lokal ost – og selvlaget smør rørt med tyttebær, timian eller røykt reinhjerte Thon Hotel Lofoten er en solid nummer to i konkurransen.

2. plass - Thon Hotel Lofoten. Fra venstre: Stian Haugnes (F&B Manager) Wenche Andersen (juryformann), Erik Taraldsen (Direktør Thon Lofoten) og Stephen Twining


3. plass - Clarion Hotel The Edge, (Tromsø)
Tromsø er blitt en av Norges desidert beste frokostbyer. The Edge er det nye hotellet som er på god vei mot toppen. Her er det satset på en frokost som ikke er helt lik den alle andre hoteller har, med god kvalitet. Spesielt på et slikt sted der frokosten er plassert litt annerledes enn det vanlige, er det viktig å informere gjestene og gjøre det enklere å finne frem. I dag er Clarion Hotel The Edge en spennende nykommer, som trenger erfaring og mer ensartet gjennomføring for å klatre enda høyere.

3. plass - Clarion Hotel The Edge. Fra venstre: Wenche Andersen (Juryformann), Frida Nilsson (Sjefskokk) og Stephen Twining


3. plass (delt) - Rica Ishavshotel (Tromsø)
Resepsjonen og frokostsalen er nyoppusset siden i fjor, og er blitt hyggelig og lys. Det er spesielt utvalget og kvaliteten som gjør Rica Ishavshotel til et av de beste. Utvalget er variert, og smilende kokker kan tilby fristelser laget på bestilling. De lokale produktene er fremdeles tilstede, men flere av dem kunne vært både bedre merket og mer fristende presentert. Hotellet viser vilje og evne til å tilpasse seg gjestene. I frokostsalen tilbyr vindusbordene god utsikt og trivelig miljø, mens bordene midt inne i salen kan bli vel tette og upersonlige. Rica Ishavshotel har levert godt over mange år, og fortsetter å gjøre det etter oppussingen.

3. plass - Rica Ishavshotel. Fra venstre: Stephen Twining, Andreas Landsvik (F&B Manager) og Wenche Andersen (Juryformann)

Stephen Twining er konkurransens beskytter  
Stephen Twining er tiende generasjons direkte etterkommer etter Thomas Twining, som startet Twinings of London i 1706. Etter mer enn 300 års drift er Twinings verdens eldste tehus, og Norges suverent mest populære te. Stephen Twining reiser verden rundt og foredrar om te, tetradisjonen og hvordan man lager den perfekte kopp te. I Twinings Best Breakfast er Stephen Twining konkurransens beskytter, og han deltar hvert år ved utdelingen av prisene til de beste hotellene.