Oppskriften på en god meny

Vinnerene av Tabascokonkurransen er kåret!

I februar har vi hatt en vinterkonkurranse der oppgaven var å sende inn sin favorittoppskrift med TABASCO®. Blant alle de innsendte forslagene har juryen kåret tre vinnere:

Daniel Forsberg, ISS Tromsø
Robert Hansen, Sodexo ABB Olsvik
Morten Martinsen, Tune Mat AS


Vi gratulerer vinnerene med hver sin gigantiske Tabasco® "Tub of flavor",
som inneholder mange spennende Tabasco® produkter!


Dette er vinner-oppskriftene:

Dobbel Chipotle Sjokoladekake

- Daniel Forsberg, ISS Tromsø

3 egg (romtemperert)
5 dl mel
2 dl mørk kakao
1 ts bakepulver
2 dl smør
4 dl sukker
3 dl helmelk
1 vaniljestang
100 gram god mørk sjokolade
1/2 teskje salt
1/2 - 1 ss TABASCO® Brand Chipotle Pepper Sauce

Sett ovnen på 175 grader
Bruk tre 20cm runde former alternativt store muffinsformer.
Bland alle tørre ingridienser i en bolle.
Visp smøret godt før du tilsetter sukkeret litt og litt. (Tar ca 2 minutter). Tilsett eggene ett og ett. Skrap vaniljefrøene ut fra vaniljestangen, før de tilsettes.
Tilsett melk og de tørre ingrediensene litt etter litt. Når alt er blandet tilsettes raspet sjokolade og TABASCO® Brand Chipotle Pepper Sauce.
Fyll formene og stek i ovn ca. 40 minutter (ta stikkprøve underveis).
Server med vispet krem og raspet chili-sjokolade, eller din favoritt kremtopping. 

Grillet kyllingfilet med kremet jalapeno saus

- Robert Hansen, Sodexo ABB Olsvik

Hvitløk
Paprika
Rødløk
TABASCO® Brand Green Pepper Sauce
Fløte
Melk
Kyllingbuljong

Finhakk hvitløk, paprika, rødløk og jalapeno. Freses i en panne. Tilsett fløte og kyllingbuljong. Smak til med TABASCO® Brand Green Pepper Sauce til du får en balansert syresmak på sausen sammen med fløten. Jevnes med litt maizenna ved behov. Passer utmerket til kylling og svin!

Ristet kamskjell med fersk TABASCO® pasta

- Morten Martinsen, Tune Mat AS 

Ferske kamskjell ristes i grillpanne med litt olje. Maks 1 minutt på hver side.

60 g eggeplomme
Litt salt
Litt vann (1ss)
7-10 dråper TABASCO® Brand Pepper Sauce
Mel til deigen slipper . Dryss på litt mel og la hvile ca 1 time i kjøleskap.

Kok og ha i TABASCO® Brand Pepper Sauce. Dander på tallerken med revet parmesan og frisk basilikum.