Oppskriften på en god meny

Norges beste hotellfrokost 2013 er kåret!

Rica Nidelven Hotel er vinner av Twinings Best Breakfast for 8.år på rad!


Trondheimshotellet serverer fortsatt landets beste hotellfrokost. Under prisutdelingen tirsdag kunne Rica Nidelven ta imot prisen som vinner av Norges beste hotellfrokost - Twinings Best Breakfast, for åttende år på rad. På annenplass kom det nye flaggskipet til Choice i Osloregionen, The Thief.

- Fem av finalistene i årets konkurranse har vist et kvalitetsnivå som skiller dem ut, et lite hestehode foran de øvrige hotellene , sier Lars-Erik Underthun, juryformann i Twinings Best Breakfast.

- Som ifjor har juryen valgt å legge fokus på spissing av utvalg. Hotellene som bevisstgjør utvalg under mottoet "Less is More" gir et bedre inntrykk. Samtidig har service vært viktig. Hos de beste har alle ansatte tatt eierforhold, og er stolte av frokostkonseptet sitt. Dette smitter over på gjestene, sier Underthun.

            Bildet: Rica Nidelven Hotel

Finaleresultatene i Twinings Best Breakfast 2013:

 • 1. plass Rica Nidelven Hotel, Trondheim
 • 2. plass The Thief, Oslo
 • 3. plass Britannia Hotel, Trondheim og Rica Airport Hotel, Stavanger
 • Årets nisjepris: Nythun Høyfjellstue, Fagernes

Uplasserte hotell i finalen av Twinings Best Breakfast (i alfabetisk rekkefølge):

 • Grand Hotel Rica, Oslo
 • Refsnes Gods, Moss
 • Rica Dyreparken Hotel, Kristiansand
 • Rica Hell Hotel, Stjørdal
 • Rica Ishavshotell, Tromsø
 • Rica Sunnfjord Hotel, Førde
 • Solstrand Fjordhotel, Os
 • Thon Hotel Opera, Oslo

Twinings Best Breakfast kåret før sommeren også fylkesvinnerne i hvert fylke.

Juryen i Twinings Best Breakfast

Gjennom konkurransens innledende runder vurderes om lag 500 hotell av Haugen-Gruppens konsulenter av kokker og sommelierer.

I finalerunden tar finalejuryen over, som i år har bestått av følgende personer:
Lars-Erik Underthun – Driver Spisestedet Feinschmecker. En av våre største mesterkokker, og den første norske kokk som oppnådde medalje i Bocuse d’Or. Blir denne høsten "allemanseie" gjennom sin deltakelse i "Kokkenes Kamp" på TV 2

Wenche Andersen - Hele Norges TV-kokk, kjent fra God Morgen Norge på TV 2. Ernæringsekspert, og en person som mer enn noen annen forbindes med frokost!

NN - Årets siste jurymedlem er ny av året, meget merittert bransjeperson, og vedkommenes identitet vil ikke offentliggjøres. Årsaken til dette er at det er ønskelig at deler av juryen kan gjennomføre jurybesøk uten at besøkets ærend synliggjøres for hotellets ansatte.

Juryens begrunnelse

1. plass – Rica Nidelven Hotel (Trondheim)

Gjennom sommeren gjennomførte hotellet et stort oppussingsprosjekt, noe som gjorde at frokosten ikke kom opp på det nivået som gjester og jury kunne forvente. Juryen la noen besøk gjennom sommeren og ble her servert frokost med en betydelig lavere standard enn tidligere. Juryen har et inntrykk av at informasjon om oppussingen ikke har nådd frem til alle gjester. Etter at hotellet stod ferdig renovert er frokosten igjen tatt tilbake til gamle høyder, og fremstår på mange måter som enda bedre enn før. Juryen har valgt å legge mest vekt på det som er blitt levert etter oppussingen. Hotellet har spisset sitt utvalg enda mer enn før, og dette har hevet inntrykket ytterligere. Rica Nidelven Hotel er totalt sett en suveren vinner, og leverer kvalitet i alle ledd som ingen andre kan måle seg med.

2. plass - The Thief, Oslo

Det nye flaggskipet til Choice har et meget hyggelig personale som tar imot gjestene på en imøtekommende måte. Tilbyr aviser, norske som internasjonale. Serverer varm og kald drikke ved bordet umiddelbart etter ankomst. Utvalget er bevisst valgt, ikke for stort, men av høy kvalitet. Stor andel av hjemmelagde produkter og retter som er presentert på en innbydende måte. The Thief leverere høy kvalitet i alle ledd, og er en verdig innehaver av andreplassen i konkurransen. 

3. plass - Britannia Hotel, Trondheim

Det gamle og ærverdige Trondheimshotellet Britannia Hotell har for første gang oppnådd en plassering helt i toppen i Twinings Best Breakfast. Det er tydelig å se at Britannia har valgt å satse på frokost, og dette gir resultater. Hotellet vinner mye på en unik, overveldende atmosfære, med særegen stil og flott miljø. Meget godt utvalg og god service, men mangler det lille ekstra på servicenivået for å kunne klatre enda høyere på pallen.   

3. plass (delt) - Rica Airport Hotel, Stavanger

Hotellet ligger helt inne ved terminalbygningen på Sola utenfor Stavanger. Som en av få finalister leverer hotellet høyt nivå både på service og utvalg. Mangler litt på begge områder for å kunne klatre oppover på pallen. Totalopplevelsen er god. En svært hyggelig frokost, god atmosfære, god service og et bevisst utvalg. Kvaliteten på alt som serveres er meget bra, og det fokuseres på lokale produsenter, noe som trekker opp helhetsinntrykket.  

 

Årets nisjepris – Nythun Høyfjellstue (Fagernes)

Denne perlen beliggende på Kruk sydøst for Fagernes, har gjort seg bemerket med flere topplasseringer i Twinings Best Breakfast de siste årene. Juryen har i år valgt å gi hotellet en nyopprettet nisjepris. Frokost-konseptet som leveres er enestående. Unik atmosfære med beliggenhet i den norske fjellheimen. Utvalget er relativt smalt, men meget bevisst valgt. Alt er hjemmelaget, informasjonen er god, og kvaliteten er høy. Vertskapet gir av seg selv gjennom et særdeles personlig servicenivå. Nythun Høyfjellstue er virkelig verdt et besøk!  

Stephen Twining er konkurransens beskytter

Stephen Twining er tiende generasjons direkte etterkommer etter Thomas Twining, som startet Twinings of London i 1706. Etter mer enn 300 års drift er Twinings verdens eldste tehus, og Norges suverent mest populære te. Stephen Twining reiser verden rundt og foredrar om te, tetradisjonen og hvordan man lager den perfekte kopp te. I Twinings Best Breakfast er Stephen Twining konkurransens beskytter, og han deltar hvert år ved utdelingen av prisene til de beste hotellene.

Haugen-Gruppen Storkjøkken og Twinings Norge er teknisk arrangør av Twinings Best Breakfast.