Oppskriften på en god meny

Martin Garfjell (25) imponerte med 2. plass i verdens største DJ-konkurranse

Siste helgen i september vant Martin Garfjell norgesfinalen i verdens største og viktigste DJ-konkurranse, Movida Corona. Verdensfinalen fant sted på legendariske Pacha Ibiza, foran flere tusen publikummere. Blant finalister fra 25 land plasserte Norge og Martin Garfjell seg på en meget imponerende 2. plass!

Resultater Movida Corona verdensfinale - Pacha Ibiza lørdag 4. oktober

  • 1. plass Sveits
  • 2. plass Norge
  • 3. plass Georgia

Jusstudent og DJ

- Det er helt sinnsykt. Pacha Ibiza er en av de største klubbene i verden, og Movida Corona er verdens største og viktigste konkurranse innen housemusikk. Det å komme på andreplass er nesten helt ubeskrivelig , forteller Garfjell til lokalavisen i Tromsø, Nordlys.

Martin Garfjell har markert seg med topplassering i Movida Corona Norge hvert eneste år siden 2008. Endel av premien for plasseringen i verdensfinalen, er å reise til den store Ultra Music Festival i Miami.

Garfjell er jusstudent ved Universitetet i Tromsø, men har parallelt drevet aktivt som DJ i mer enn fem år. Den ferske andreplassen i Movida Corona inspirerer til å satse videre som DJ.

- Dette gir meg et dytt. Jeg fikk utrolig mye gode tilbakemeldinger på settet jeg leverte i finalen, også fra mennesker med mye makt innen booking på de virkelig store klubbene. Dette er absolutt noe jeg kommer til å satse videre på, sier Garfjell.

Inspirert av Josef Bamba

- Det er klart at min gode venn og DJ-kollega, Josef Bamba, også fra Tromsø, har inspirert meg. Han gikk helt til topps i Movida Corona i 2008, og har etter dette etablert seg som en av de nye stjerne-DJ'ene innenfor internasjonal Housemusikk.

I Movida Corona verdensfinale måtte Martin Garfjell gjennom kvartfinale og semifinale, før de tre beste sto igjen i finalen på Pacha Ibiza.

Norge vunnet to av de siste fem årene

Hele to av de fem siste årene har Norge vunnet Movida Coronas verdensfinale. Senest i 2012 vant Kristiansandsgutten Remi "RE.NO" Nordhaug den meget prestisjetunge konkurransen. Nordhaug er på vei til å etablere seg som en av de nyeste stjernene innen internasjonal House-musikk.

I 2008 stakk norske Josef Bamba av med seieren. Bamba har denne sommeren blant annet spilt på konsepter som "F*** me I'm Famous", blant annet med DJ-stjernen David Guetta.