Oppskriften på en god meny

Vinnerne av TABASCO®-konkurransen er kåret!

Vi har avholdt vår lille kunnskapskonkurranse om TABASCO®. Konkurransen finner du ved å klikke her . Nå er resultatene klare, og vi har kåret tre vinnere!

Men først - her er fasiten!

I Norge har vi 6 forskjellige varianter, og disse er etter den såkalte Scoville-skalaen, som måler styrke på chili, "rangert" som følger:

Les mer om de ulike variantene på www.TABASCO.com !

I staten Louisiana, to timers kjøretur vest for New Orleans, ligger et stort sumpområde. Området har et rikt dyreliv, deriblant ikke ufarlige alligatorer.

Midt i dette store, paddflate området, ligger en øy som heter Avery Island . Den ruver på sin måte i landskapet, da det er det eneste området med en liten høyde på øya. På øya ligger det en stor saltmine. Ut mot sidene av øya, finnes det store marker der den spesielle chilipepperen Capsium Frutescens, eller "TABASCO-pepper" dyrkes. Her holder familien McIlhenny til. I 1868 startet Edmund McIlhenny opp produksjonen av denne legendariske, originale peppersausen, med bruk av kun tre ingredienser. TABASCO-pepper høstes inn når de har perfekt farge og modning. Disse presses / "mashes", og fylles på eiketønner.

 

Tønnene er tidligere brukt i Whiskyproduksjon! Det tilsettes litt salt fra saltminene på øya, og det hele lagres i så mye som tre år! Til slutt tilsettes eddik , og dette røres konstant rundt i ca fire uker. Dette siles så, før det tappes på flasker som ferdig TABASCO ® Brand Pepper Sauce!

Blant mange innsendte forslag, var det flere som hadde alt rett. Vi har trukket ut tre vinnere:

  • Kent Svensson - Site Manager, Sodexho Posthuset

  • Geir Hellsaa - Eier, Grillkroa Oppdal

  • Mona Kalleberg - Innkjøpssjef, Umoe Restaurant Group  

Haugen-Gruppen Storkjøkken gratulerer vinnerne! Premiene bil bli tilsendt etter avtale med vinnerne!

Tusen takk for stor interesse, og mange svar på vårkonkurransen vår!