Oppskriften på en god meny

Vinnerne av Go-Tan Oppskriftskonkurranse er kåret!

I oktobernyhetsbrevet presenterte vi en konkurranse der vi oppfordret til å sende inn favorittoppskriften med bruk av Go-Tan sine storkjøkkenprodukter. Vi har fått inn flere veldig gode oppskrifter, og her presenterer vi de to vinnerne. Som får hver sin hendy Induksjonswok i premie. Vinnerne kan kontakte oss på epost simen-(d_)-_haugberg-(_sm3Remove)-_-(_a)-_haugen-gruppen-(d_)-_no for å avtale levering av premiene!

Her er de to vinneroppskriftene. Haugen-Gruppen gratulerer vinnerne!!

SVINENAKKE ”Go-Tan”

INNSENDT AV ATLE LURA

Kjøkkensjef, Wilberg Statoil VB 23, Stavanger

   

Krydderbakt grisenakke

Go-Tan scampiwok, basmati nøtteris

Koriander &kokkos ”go green” & Punjabisaus

 
 
  • 600    gr        Grisenakke, gjerne fra Jæren Smak.
  • 1         ss        Korianderfrø, hel
  • 2         ss        fennikelfrø, hel
  • 1,5      ss        sort pepper, hel
  • 1         ss        Grovt sydesalt, koshersalt eller maldon

Krydderet ristes på medium varme i tørr panne til aromane løser seg. Mortes eller kjøres i blender til halvfin konsistens. Gnis godt inn i kjøttet. Vakumer grisen. Bakes i ovn på 65 grader i 4 timer. Dette kan gjøres dager i forkant hvis ønskelig. Grisen må før servering re-heates, gjerne i vakum. Skjær deretter 5-7 cm tykke «biffer», som en entrecote. Tørk dem på snittflaten. Salte og grill dem crispy på den varmeste kullgrillen du har eller i en meget varm helt tørr panne. Transjeres på tvers, slik at en får 2-3 porsjoner ut av en tykk «biff».

  • 12       stk      scampi
  • 2         fedd   hvitløk
  • 1         dl        Go-Tan wok olje
  • 2         ss        Pataks curry paste
  •                         Gulrot
  •                         Purre
  •                         Kåletc.

Scampi renses hvis dette ikke er gjort og marineres med Go-Tan Wokolje blandet med hvitløk og Pataks currypaste, smak deg frem. Scampi stekes rett før servering. Sjy tas vare på og blandes i sausen. Grønnsaker etter ønske skjæres opp i strimler og wokkes sammen med scampi.

Basmati ris og Tørket frukt & nøtter

Ris pilaff lages som den skal. Basmatiris er klassisk, siden denne retten er litt indisk. Etter koking av risen er det viktig at risen får litt luft og røres rundt litt.

Bland inn grovhakkede nøtter som mandler, cashewnøtter og pistasjenøtter, samt kuttet tørket aprikos og gule sultanarosiner rett før servering.

  • 200    gr        kokosflak
  • 2         pk       fersk koriander
  • 1         pose   fersk spinat, vasket
  • 6-8     ss        Pataks Sweet mango chutney
  • 4         ss       Go-Tan Sambal Oelek
  •                       Olivenolje, saltog pepper

«Indisk pesto» lages ved å riste og kjøle ned kokosflak, og å kjøre dette sammen i en food prosessor med masse fersk koriander og fersk spinat. Smakes til med Pataks Sweet mango chutney og Go-Tan Sambal Oelek til det blir en jevn og fin masse. Kjør inn litt olivenolje, slik at konsistensen blir bra. Smak til med salt og pepper. Den skal eksplodere i smaker av kokos og koriander, samt balanseres med styrke og sødme. Pestoen bør være temmelig sterk for å få ønsket WOW-effekt.

  • 75 % Go-Tan kokosmelk
  • Pataks currypaste
  • Ingefær
  • Go-Tan lemongrass
  • (Go-Tan Sambal oelek)
  • Kyllingkraft
  • Hummerkraft
  • Krabbekjøtt
  • Sitron

Saus lages av 75 % kokosmelk som kokes ned til halvparten sammen med litt Pataks currypaste, biter av ingefær, Go-Tan lemongrass, Go-Tan Sambal Oelek og kylling eller hummerkraft. Jevnes eventuelt med litt maizena. Smakes til med salt, pepper og sitron. Ha i sjy fra scampistekingen.

Pyntes med fritert pappadum og plukketfersk koriander

 

Svinewok Go-Tan Style

Innsendt av Anne K Heltne

Cappelen Damm

 

 

 

  • 5 kg Svinekjøtt
  • 3 kg Økologiske eggnudler
  • 2 kg Go-Tan Wok grønnsaker
  • Go-Tan Wok oil
  • Go-Tan Woksaus Thai Coriander
  • Go-Tan Sweet Chili Dip sauce

 

Legg eggnudlene i bløt over natten

 

Kutt svinekjøtt i mindre biter, paneres i potetmel og frityr stekes i wokolje (Go-Tan). Stek wokgrønnsakene i wokolje, hell i woksaus Thai Coriander. Mix deretter inn svinekjøttet, ferdig bløtet nudler i grønnsakene.

Tilsett gjerne mer woksaus Thai Coriander og Sweet Chili Dip saus.

Rett før servering tilsettes frisk Thai basilikum og koriander.