Oppskriften på en god meny

Remi Nordhaug (21) fra Kristiansand helt til topps i Movida Corona World Final

Nærmere 5.000 DJ'er har deltatt. 29 land har arrangert flere hundre delfinaler og nasjonale finaler. I helgens World Final i Stockholm imponerte Norges deltaker, Remi Nordhaug, jury og flere tusen festglade publikummere. Fredag tok han seg først videre blant de ti som gikk til semifinalen, før han ble kvalifisert som en av tre til den store finalen sent lørdag kveld. I "Munchenbryggeriet" i Stockholm leverte Kristiansandsgutten et sett som levnet liten tvil: Remi Nordhaug er vinner av Movida Corona World Final 2012!

Movida Corona er verdens største og viktigste konkurranse for DJ'er. Nesten 5.000 DJ'er deltar i de 29 landene konkurransen arrangeres, og Movida Corona regnes som en karriere-boost uten sidestykke for de som oppnår topplasseringer.

I Norge har delfinaler blitt arrangert i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Molde. Tilsammen 10 finalister var samlet til norsk finale av Movida Corona, på utestedet Vu i Oslo første helgen i november. DJ RE.NO, Remi Nordhaug kontrollerte seieren i havn, og ble Norges representant i den store finalen.

Les om da Remi Nordhaug vant Movida Corona Norsk finale 2.november

Her er resultatene

Movida Corona World Final gikk av stabelen lørdag 17. november, i spektakulære "Munchenbryggeriet" i Stockholm:

  • 1. plass Remi Nordhaug alias DJ RE.NO (Norge)
  • 2. plass Tony Dark Eyes (Mexico)
  • 3. plass Tino Hannes (Tyskland)

Bildet over: DJ RE.NO on stage i Munchenbryggeriet natt til søndag

Juryen i Movida Corona World Finale

Stjerne-DJ'en Fedde Le Grand og Pacha Recordings Stephen Hulme satt begge i juryen natt til søndag, i tillegg til fjorårets vinner DJ Shults fra Ukraina. Juryen var meget overbevist over talentet som Kristiansandsgutten Remi Nordhaug viser, og de forventer å se mye til dette stortalentet i årene som kommer! Etter at seieren var sikret spilte Fedde Le Grand for de to tusen publikummerne på Munchenbryggeriet, og den norske vinneren fikk også spille sammen med DJ-ikonet. Se bilde under!

Nervene forsvant

Remi gikk på som sistemann av de tre finalistene. Med 2000 foran scenen og en kritisk jury på plass var det ikke fritt for at nervene kom.

- Jeg fikk virkelig nerver like før det var min tur, forteller Remi. - Når settet var igang så satt alt som det skulle, og like etter var nervene under kontroll. Da var det bare en helt ubeskrivelig følese å stå der og spille!

           

 

Skal reise verden rundt som DJ

Premien Remi Nordhaug vinner innebærer omfattende reisevirksomhet det nærmeste året. Remi vil tas opp i Pacha sitt crew av DJ'er, noe som betyr spillejobber på en rekke av verdens mest kjente klubber. Han vilgi ut sine mikser på Pacha Recordings, og ikke minst så vil han være Movida Coronas offisielle DJ under neste års turné. Det vil si at han spiller som headliner på mange av de nasjonale finalene i Movida Corona i 2013!

Andre gang Norge vinner

Det er andre gang i Movida Corons 12 år lange historie at en nordmann går helt til topps. Josef Bamba har etter seieren oppnådd en stjernekarriere av dimmensjoner innen DJ-verden, og han spås å nå meget høyt på stjernekartet av internasjonale DJ'er.

Les om den norske DJ'en Josef Bamba, som vant Movida Corona Internasjonal finale i 2008

Har endret spillestil

21-åringen Remi Nordhaug har vært aktiv som DJ i litt over to år. Han er til daglig å finne på utesteder i Kristiansand og Sørlandet forøvrig. Mye tyder på at listen over spillesteder vil utvides betraktelig i tiden som kommer!

- I starten spilte jeg en type House-musikk som ikke slo helt an i Kristiansand. Jeg skiftet litt retning, la inn noe mer kommersielle elementer, iblandet ulike Housesjangre. Etter en tur til Ibiza fikk jeg opp smaken for mer oppløftende, funky og groovy tech house og da begynte jeg virkelig å finne min stil. Energisk, rytmisk og fengende. Slik skal det være, forteller Remi.

Inspirert av Axwell og Josef Bamba

- Helt siden starten har jeg vært veldig inspirert av Axwell og hans låter. Etterhvert ble jeg kjent med Josef Bamba. Jeg husker godt den gangen jeg fikk spille sammen med Josef på Spot i Kristiansand. Det var en stor inspirasjon, og det var da jeg virkelig begynte å ta spillingen seriøst!

Vil sette Norge på DJ-kartet

- Jeg har lenge sagt at mitt mål er å bidra til å sette Norge på EDM-kartet (electronic dance music). Når jeg nå først gikk helt til topps i Movida Corona Norge, og til slutt endte opp med å vinne hele konkurransen, så har jeg fått bekreftet at det jeg gjør er riktig. Det er nå jeg virkelig har mulighet til å ta karrieren videre, forteller Remi. Kristiansandsgutten har store ambisjoner, og målet er klart: - Jeg ønsker å stå på scenen med de aller beste!

Knyttet nye kontakter

Ikke lenge etter at seieren var i boks, spilte Remi et sett sammen med Fedde la Grand. Etter seieren er allerede kontaker fra housemiljøet verden rundt etablert. - Jeg har allerede fått forespørsler om spillejobber på Ibiza, i Sveits og i Mexico , forteller Remi Nordhaug. - Det er nå det hele starter, og jeg gleder meg stort til hva fremtiden bringer, avslutter den stolte og overlykkelige DJ-vinneren.