Oppskriften på en god meny

Dobbeltseier til Kristiansand i Movida Corona Norsk finale!

Kristiansandsgutten Remi Nordhaug alias DJ RE.NO er Norges nye DJ-håp. I helgen gikk han helt til topps i Norgesfinalen i DJ-konkurransen Movida Corona. Nå går turen til Stockholm 17. november. 29 land er klare til dyst, og Remi representerer Norge! Kristiansand imponerer med også å ta hjem 2. plassen, til DJ'en Jose Espeland. På tredjeplass fulgte Moldes håp, Sara Hammero Moen, alias DJ Sara.

 

 

Movida Corona er verdens største og viktigste konkurranse for DJ'er. Nesten 5.000 DJ'er deltar i de 29 landene konkurransen arrangeres, og Movida Corona regnes som en karriere-boost uten sidestykke for de som oppnår topplasseringer.

I Norge har delfinaler blitt arrangert i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Tromsø og Molde. Tilsammen 10 finalister var samlet til norsk finale av Movida Corona, på utestedet Vu i Oslo i helgen.

Deltakerne var gjennom et 15-minutters kvalifiserings-sett, før de tre beste gikk videre til finalen. De tre finalistene spilte 20-minutters sett for jury og publikum, før vinneren ble kåret.

I konkurransen bedømmes tekniske ferdigheter, musikkvalg og stil / scenesjarm.

Les mer om Movida Corona her!

Her er resultatlisten fra Movida Corona Norsk finale

 • 1. plass Remi Nordhaug alias DJ RE.NO (Kristiansand)
 • 2. plass Jose Espeland (Kristiansand)
 • 3. plass Sara Hammero Moen alias DJ SARA (Molde)

Uplasserte finalister:

 • Adil Lakrimi (Stavanger)
 • Aleksander Foss alias ALEX FOSS (Oslo)
 • Jonathan Labught alias JONA (Trondheim)
 • Line Løvåsen alias Miss Lana Goodnight (Oslo)
 • Martin Garfjell (Tromsø)
 • Stian Madsgård alias DJ STiSEMA (Bergen)
 • Vegard Brynjulfsen alias DJ VEGARD (Tromsø)

 

Juryen besto av:

 • Stephen Hulme (Director of Pacha Recordings)
 • Ola"Olanskii" Simonsen (Sunkissed og Jaeger)
 • Johanne Barman (Vinner av Movida Corona Norge 2011)
 • Oleksander "DJ SHULTS" Mishchenko (Vinner av Movida Corona 2011)
 • Scott W. Jacobsen (Corona Extra Norge)

 

De 29 landenes finalister konkurrerer om tittelen, som innebærer kontrakt med selveste Pacha og turnerning verden rundt med sin nye titel i bagasjen. Senest i 2008 stakk norske Josef Bamba av med seieren. Bamba har siden det etablert seg på det internasjonale stjernekartet innen Housemusikk.

Les mer om Josef Bamba

Om Remi Nordhaug alias DJ RE.NO

21-åringen Remi Nordhaug har vært aktiv som DJ i litt over to år. Han er til daglig å finne på utesteder i Kristiansand og Sørlandet forøvrig. Mye tyder på at listen over spillesteder vil utvides betraktelig i tiden som kommer!

- I starten spilte jeg en type House-musikk som ikke slo helt an i Kristiansand. Jeg skiftet litt retning, la inn noe mer kommersielle elementer, iblandet ulike Housesjangre. Etter en tur til Ibiza fikk jeg opp smaken for mer oppløftende, funky og groovy tech house og da begynte jeg virkelig å finne min stil. Energisk, rytmisk og fengende. Slik skal det være , forteller Remi.

Inspirert av Axwell og Josef Bamba

- Helt siden starten har jeg vært veldig inspirert av Axwell og hans låter. Etterhvert ble jeg kjent med Josef Bamba. Jeg husker godt den gangen jeg fikk spille sammen med Josef på Spot i Kristiansand. Det var en stor inspirasjon, og det var da jeg virkelig begynte å ta spillingen seriøst!  

Vil sette Norge på DJ-kartet

- Jeg har lenge sagt at mitt mål er å bidra til å sette Norge på EDM-kartet (electronic dance music). Når jeg nå gikk helt til topps i Movida Corona Norge, så har jeg fått bekreftet at det jeg gjør er riktig. Det er nå jeg virkelig har mulighet til å ta karrieren videre. Nå blir det masse øving og forberedelse frem mot finalen 17. november , avslutter Remi.

   
Bildene over: DJ RE.NO (1.plass), Jose Espeland (2. plass) og DJ SARA (3. plass) in action under Movida Corona norsk finale