Oppskriften på en god meny

De fire nominerte i Twinings Best Breakfast er klar - prisutdeling 2. oktober!

Twinings Best Breakfast kårer Norges beste hotellfrokost, og konkurransen har i år gått av stabelen for 8.gang. 14 finalister har stått igjen i årets konkurranse. De fire beste hotellene er nå invitert til den offisielle premieseremonien på Spiststedet Feinschmecker 2. oktober. Her vil, foruten representanter for de fire hotellene, juryen være tilstede.

Bildet over viser Wenche Andersen fra juryen, Lars-Erik Vesterdahl og Bjarte Gjerde fra Rica Nidelven Hotel og Stephen Twining, under prisutdelingen i 2011.

Omlag 500 hotell har blitt vurdert av teknisk arrangør Haugen-Gruppen gjennom årets fem første måneder.

19 fylkesvinnere og 14 finalister ble nominert før sommeren - les om hvilke hotell her 

De siste to månedene har finalejuryen besøkt alle finalistene, gjennom flere uanmeldte besøk på hvert hotell. Juryen har kommet til den endelige rekkefølgen, vurdert etter konkurransens kriterier.

Følgende 4 hoteller er nominert til tittelen "Twinings Best Breakfast 2012"

Clarion Collection Hotel Folketeateret, Oslo
Nythun Høyfjellsstue, Fagernes
Rica Hell Hotel, Stjørdal
Rica Nidelven Hotel, Trondheim

Rekkefølgen over er alfabetisk. Den endelige plasseringen fra 1 til 4 vil juryen offentliggjøre på prisutdelingen 2. oktober.
 
Finalejuryen har bestått av:
 
Lars-Erik Underthun – Driver Spisestedet Feinschmecker. En av våre største mesterkokker, og den første norske kokk som oppnådde medalje i Bocuse d’Or. Har forfattet flere kokebøker.
Wenche Andersen  - Hele Norges TV-kokk, kjent fra God Morgen Norge på TV 2. Ernæringsekspert, og en person som mer enn noen annen forbindes med frokost!
Frank Ødegaard  - Mye omtalt arkitekturhistoriker, med en enestående og genuin interesse for frokostbuffeter.
 
Dette er kriteriene i Twinings Best Breakfast:
 
Kriteriene i Twinings Best Breakfast er utarbeidet i samarbeid med hotellbransjen selv. 50 % vurderes innenfor området «Produkt», mens 50 % vurderes innenfor området «Service». Produktvurderingen går på utvalg, kvalitet, informasjon og presentasjon. Servicevurderingen ser på mottakelse, personlig service, smil / vennlighet, atmosfære og renhold / ryddighet. I tillegg er det lagt inn en helhetsvurdering.
 
Rica Nidelven Hotel har vunnet de siste seks år
 
Trondheims-hotellet Rica Nidelven Hotel har gjennom de siste seks år befestet posisjonen som landets beste hotellfrokost, og har vunnet Twinings Best Breakfast alle disse årene. Hotellet er også i år en av finalisten, og er også en av de fire nominerte til topplassringen. 

Les om da Rica Nidelven Hotell vant Twinings Best Breakfast i 2011 .

Nytt av året er at hele fire av de 14 finalistene er mindre hotell, uten tilknytning til en av de store kjedene.
 
Stephen Twining er konkurransens beskytter
 
Stephen Twining er tiende generasjons direkte etterkommer etter Thomas Twining, som startet Twinings of London i 1706. Etter mer enn 300 års drift er Twinings verdens eldste tehus, og Norges suverent mest populære te. Stephen Twining reiser verden rundt og foredrar om te, tetradisjonen og hvordan man lager den perfekte kopp te. I Twinings Best Breakfast er Stephen Twining konkurransens beskytter, og han deltar hvert år ved utdelingen av prisene til de beste hotellene. Han vil også være tilstede under utdelingen på Spisestedet Feinschmecker 2. oktober klokken 17:00.