Oppskriften på en god meny

Roses Cup Bartenderkonkurranse - Bergensbartender til topps!

Therese Storebø Finsås vant Rose's Cup 2011

I september vant hun delfinalen i Bergen. Søndag slo hun finalistene fra Stavanger, Trondheim, Tromsø og Oslo og tok med seg pengepremie og billett til Europafinalen neste år!

Therese Storebø Finsås representerer Cafe Contra Bar i Bergen. Sammen med Ørjan Kønig fra Timbuktu i Stavanger og Odd-Ivar Strandbakken fra Vivaldi i Trondheim, representerer hun Norge i Roses Cup Europeisk finale, i København sommeren 2012. Med regjerende norsk seier, til Kristoffer Sandbakken i 2010, er forventningene til det norske trekløveret store!

Rose’s Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land. I Norge har over 150 bartendere deltatt i årets konkurranse, gjennom delfinaler i fem norske byer gjennom høsten.

Klassiske Etoile Bar på Grand Hotel i Oslo var arenaen der Rose's Cup Norsk finale fant sted i helgen. Vinnerne fra de fem byene konkurrerte her om tittelen.



- Gå ut av boksen, men bruk tilgjengelige ingredienser

- I miksekonkurranser ender man ofte opp med cocktails som er spennende og nytenkende, men som er så avanserte at de aldri vil kunne tilberedes i noen tradisjonell bar. Denne gangen ville jeg benytte det jeg har tilgjengelig i baren til daglig, og heller bevege meg "utenfor boksen", kun med tradisjonelle ingredienser, forteller Therese Storebø Finsås!

I Rose's Cup vant Finsås med en meget spennende variant av en klassisk Manhattan!

Resultater Rose's Cup Norsk finale - Bar Etoile 30. oktober 2011

  •  Vinner:
    Therese Storebø Finsås,   Bergen,       Cafe Contra Bar
  •  2. plass:
     Ørjan Kønig,  Stavanger,      Timbuktu
  •  3. plass:
     Odd-Ivar Strandbakken,  Trondheim,      Vivaldi
  •  Uplassert:
     Ida Kaasen,  Tromsø,      Hawk
  •  Uplassert:
     Aleksander Nilsen,  Oslo,      Kaos

Vinneroppskriftene:

     
  Makers me Sweet   First Date       Rosebud
Therese Storebø Finsås
Cafe Contra Bar - Bergen
1. plass
Ørjan Kønig
Timbuktu - Stavanger
2. plass
    Odd-Ivar Strandbakken
    Vivaldi - Trondheim
    
3. plass
3 cl Whiskey
1 cl Galliano
1,5 cl Rose's Vanilla
3 dråper Angostura Bitter
 
Røres og dobbeltsiles

Garnityr - 5 mynteblader

Serveres i Cocktailglass 

4 cl Rom, sitron
1.5 cl Rose's Lime
1,5 cl Rose's Vanilla
1 ss Mynte- og sitronsorbet

Shakes

Garnityr  - Mynte og sorbet

Serveres i Rocksglass


    4 cl Vodka
    6 cl Blåbærjuice
    2 cl Rose's Vanilla
    1,5 cl Rose's Lemon
    1,5 cl Fennikelfrø
    3 dråper Løvetannbitter

    Shakes og trippelsiles

    Garnityr - Sitron zest

    Serveres i Cocktailglass


   
 
   

Jury og kriterier

I Rose's Cup Bartenderkonkurranse bedømmes deltakerne i Teknisk utførelse, drinkens smak, lukt og utseende, samt helhetsunntrykk.

Juryen i Rose's Cup Norsk finale 2011 besto av:

  • Jakob Vallentin 
 - European Export Manager Rose's  
  • Kristian Eikanger Utama    
 - Brand Manager Maxxium Norge
  • Filip Åbom 
 - Barsjef Bar Etoile

Rose's Cup arrangeres av Rose's , i samarbeid med Maxxium Norge  og Europeiske Barskolen .

Det verdensledende merkenavnet Rose's har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av et fyldig sortiment av barmiksere står den velkjente klassikeren Rose’s Lime. 

Maxxium Norge eies av The Edrington Group, Skottlands ledende internasjonale premium brennevinsselskap, mest kjent for å produsere The Famous Grouse, den mest solgte whiskyen i Skottland de siste 30 årene.  

Alle foto: Chris Erlbeck