Roses Cup Bartenderkonkurranse - Bergensbartender til topps! Therese Storebø Finsås vant Rose's Cup 2011 I september vant hun delfinalen i Bergen. Søndag slo hun finalistene fra Stavanger, Trondheim, Tromsø og Oslo og tok med seg pengepremie og billett til Europafinalen neste år! Therese Storebø Finsås representerer Cafe Contra Bar i Bergen. Sammen med Ørjan Kønig fra Timbuktu i Stavanger og Odd-Ivar Strandbakken fra Vivaldi i Trondheim, representerer hun Norge i Roses Cup Europeisk finale, i København sommeren 2012. Med regjerende norsk seier, til Kristoffer Sandbakken i 2010, er forventningene til det norske trekløveret store! Rose’s Cup er en bartenderkonkurranse som arrangeres i en rekke land. I Norge har over 150 bartendere deltatt i årets konkurranse, gjennom delfinaler i fem norske byer gjennom høsten. Klassiske Etoile Bar på Grand Hotel i Oslo var arenaen der Rose's Cup Norsk finale fant sted i helgen. Vinnerne fra de fem byene konkurrerte her om tittelen. - Gå ut av boksen, men bruk tilgjengelige ingredienser - I miksekonkurranser ender man ofte opp med cocktails som er spennende og nytenkende, men som er så avanserte at de aldri vil kunne tilberedes i noen tradisjonell bar. Denne gangen ville jeg benytte det jeg har tilgjengelig i baren til daglig, og heller bevege meg "utenfor boksen", kun med tradisjonelle ingredienser, forteller Therese Storebø Finsås! I Rose's Cup vant Finsås med en meget spennende variant av en klassisk Manhattan! Resultater Rose's Cup Norsk finale - Bar Etoile 30. oktober 2011 Vinner: Therese Storebø Finsås, Bergen, Cafe Contra Bar 2. plass: Ørjan Kønig, Stavanger, Timbuktu 3. plass: Odd-Ivar Strandbakken, Trondheim, Vivaldi Uplassert: Ida Kaasen, Tromsø, Hawk Uplassert: Aleksander Nilsen, Oslo, Kaos Vinneroppskriftene: Makers me Sweet First Date Rosebud Therese Storebø Finsås Cafe Contra Bar - Bergen 1. plass Ørjan Kønig Timbuktu - Stavanger 2. plass Odd-Ivar Strandbakken Vivaldi - Trondheim 3. plass 3 cl Whiskey 1 cl Galliano 1,5 cl Rose's Vanilla 3 dråper Angostura Bitter Røres og dobbeltsiles Garnityr - 5 mynteblader Serveres i Cocktailglass 4 cl Rom, sitron 1.5 cl Rose's Lime 1,5 cl Rose's Vanilla 1 ss Mynte- og sitronsorbet Shakes Garnityr - Mynte og sorbet Serveres i Rocksglass 4 cl Vodka 6 cl Blåbærjuice 2 cl Rose's Vanilla 1,5 cl Rose's Lemon 1,5 cl Fennikelfrø 3 dråper Løvetannbitter Shakes og trippelsiles Garnityr - Sitron zest Serveres i Cocktailglass Jury og kriterier I Rose's Cup Bartenderkonkurranse bedømmes deltakerne i Teknisk utførelse, drinkens smak, lukt og utseende, samt helhetsunntrykk. Juryen i Rose's Cup Norsk finale 2011 besto av: Jakob Vallentin - European Export Manager Rose's Kristian Eikanger Utama - Brand Manager Maxxium Norge Filip Åbom - Barsjef Bar Etoile Rose's Cup arrangeres av Rose's , i samarbeid med Maxxium Norge og Europeiske Barskolen . Det verdensledende merkenavnet Rose's har en historie helt tilbake til 1867. I spissen av et fyldig sortiment av barmiksere står den velkjente klassikeren Rose’s Lime. Maxxium Norge eies av The Edrington Group, Skottlands ledende internasjonale premium brennevinsselskap, mest kjent for å produsere The Famous Grouse, den mest solgte whiskyen i Skottland de siste 30 årene. Alle foto: Chris Erlbeck