- Økologisk Ketchup mer næringsrik enn vanlig ketchup Forskere mener at ketchup laget av økologisk dyrkede tomater inneholder høyere nivå av gunstige antioksidanter - som polyfenoler - enn ketchup laget av vanlige tomater. Studien hevder dermed at økologisk ketchup er mer næringsrik enn vanlig ketchup! De grunnleggende forskjellene mellom økologisk og tradisjonelt landbruk ligger i fertiliserings-metoder og jordas frukt-barhet. Dette påvirker sammensetningen av næringsstoff i planter og gir sunnere og bedre smak. Studien, publisert i Journal of Agricultural and Food Chemistry, er foretatt av forskere ved Universitetet i Barcelona. - Vi konkluderte med at innholdet av Polyfenoler er hovedforskjellen mellom de økologiske og de tradisjonelle tomatene, sier Anna Vallverdú-Queralt, hoved-forfatter av studien. I praksis innebærer dette et høyere innhold av helsefremmende anti-oksidanter. En annen studie, gjort ved det franske matbyrået AFSSA, konkluderte med at økologiske planteprodukter inneholder mer tørrstoff og mineraler - som jern og magnesium. I tillegg til mer polyfenoler. Disse biologisk aktive stoffene har en sterk antioksidant og beskyttende virkning i menneskekroppen, og har blitt koblet med flere helsefordeler. Les mer om Heinz Økologisk Ketchup her Les mer om Heinz Storkjøkkenutvalg her Les mer om Heinz Dagligvareutvalg her Kilde: Journal of Agricultural and Food Chemistry. Volume 59, Issue 21, Pages 11703 – 11710, doi: 10.1021/jf202822s. “A Metabolomic Approach Differentiates between Conventional and Organic Ketchups”. Authors: A. Vallverdú-Wueralt, A.Medina-Remón, I.Casals-Ribes, M.Amat, R.M.Lamuela-Raventós Les mer om studien her SKH 12/12-11