Oppskriften på en god meny

Vinner av Twinings Best Breakfast 2019

Konkurransen blir enda tettere, men Scandic Nidelven vinner også i år

Igjen er det mange hoteller som har tatt steg på frokostfronten, og konkurransen har blitt gjort ekstra spennende i år med åpningen av Britannia Hotel, som ga Scandic Nidelven sterk konkurranse helt til mållinjen, og som høyst sannsynlig kommer til å kjempe om gullet i kommende år.

Thon Hotel Lofoten og Scandic Hell var begge på pallen i fjor, og er de to hotellene som var nærmest pallen i år. Begge leverer en meget god frokost, med høy kvalitet og god stemning i begge frokostsaler.
Thon Hotel Rosenkrantz Oslo har tidligere vært på pallen, og vant blant annet sølv i 2016. De har lenge hatt kvaliteten på plass, og har nå også i større grad lykkes med service og personlig oppfølging, og får i år en velfortjent 3 plass.


Britannia Hotel hadde nyåpning i vår etter en meget omfattende oppussing, og bidrar til å videre befeste Trondheim sin posisjon som frokostby nummer en. Britannia Hotel har lagt seg på en ny linje og gir en unik opplevelse. Med 5 stjerner og som medlem av Leading Hotels of the World leverer de en fantastisk frokostopplevelse for en utvalgt gruppe kunder. Scandic Nidelven har god erfaring i konkurransen og drar fortsatt nytte av oppussingen i fjor som åpnet opp og ga mer luft og lys inn den imponerende frokostsalen. Det har et strålende utvalg og en imponerende evne til og fornye seg, og å skape gode stemning for alle mulige gjester. Begge hoteller er besatt med meget gode team som følger opp gjestene på en god måte og spiller en viktig rolle i å gi kundene den beste frokostopplevelsen.


Årets konkurranse har vært meget tett og dommerteamet har hatt en tøff avgjørelse, men etter nøye vurdering av alle kriteriene i konkurransen er det tilslutt Scandic Nidelven som går av med seieren. Juryen har latt seg imponere av reisen Scandic Nidelven har vært gjennom de siste årene. De har også latt seg imponere av Britannia Hotel som så nært opp til åpning leverer på et meget solid nivå, og forventer enda tettere konkurranse mellom disse hotellene fremover.

Twinings Best Breakfast ønsker å takke alle pådriverne som bidrar til at de beste hotellfrokostene i Norge holder høyt internasjonalt nivå. Twinings Best Breakfast kan gratulerer følgende medaljører

1.plass: Scandic Nidelven
2.plass: Britannia Hotel
3.plass: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo

Twinings Best Breakfast takker for alle de gode frokostene som er blitt servert, og ser frem til et nytt år med Norges Beste Hotellfrokost.

Vinnerne er kåret av en jury bestående av 3 personer med årelang erfaring med mat og frokost.


Juryens begrunnelse:


Scandic Nidelven:
En frokost som har mye å gi til alle, og som ivaretar ønskene til et bredt spekter av gjester. Alltid hyggelig stemning, og lokaler som er blitt romslige og hyggelige. God og bredt utvalg og en imponerende evne til å fornye seg hele tiden, noe som har vært avgjørende for at de fortsatt er vinnere. Flinke til å vise gjestene oppmerksomhet, samtidig som de tilpasser seg deres behov. Flinke til å finne de spesielle og lokale leverandørene, og høy kvalitet på maten.

 

Britannia Hotel:
En helt ny type frokostopplevelse i Norge: Dette er som å spise frokost på restaurant, samtidig som hotellet har beholdt bufféen. Tør å gjøre noe annet enn det som er vanlig; lykkes veldig bra med det og har stort potensial til å nå enda lenger. Godt bemannet og flinke til å forklare gjestene hvordan frokosten fungerer i praksis. Høy standard og kvalitet både på tallerkenretter og buffé. Et nytt tilbud som fremdeles ikke er helt ferdig innarbeidet og gjennom barnesykdommene, men en usedvanlig spennende start.

 
Thon Hotel Rosenkrantz Oslo:
Et hotell som alltid har hatt kvaliteten på maten på plass, og som nå også lykkes med service og kultur de fleste gangene. Godt utvalg av det meste, med en kombinasjon av «signaturretter» som lammepølsen og det brede honningutvalget og nyere innslag. Får veldig mye ut av lokaler der logistikken er vanskelig og plassen begrenset. De fleste varegrupper holder høyt nivå på både kvalitet og tilbud.
 
Juryen:
Lars Erik Underthun: Norges første medaljevinner i Bocuse d'Or, driver av Spisestedet Feinschmecker og tidligere president i Bocuse d'Or Norge
Wenche Andersen: Hele Norges frokostkokk nummer én gjennom God Morgen Norge. Kjent også som kokebokforfatter og matjournalist.
Det 3. jurymedlemmet: ...Er en godt bevart hemmelighet. Vedkommende har omfattende bransjeerfaring, og tilfører juryen bredde i sitt arbeid.
 
Under ser du alle finalister og fylkesvinnerne og andre som blir fremhevet i 2019

 

Finalister 2019
Thon Hotel Lofoten 
Scandic Nidelven 
Hotel Britannia 
Scandic Hell 
Scandic Byparken 
Thon Hotel Rosenkrantz Bergen 
Thon Hotel Stavanger 
Scandic Maritim Hotel Haugesund 
Thon Rosenkrantz Oslo 
Hotel Norge by Scandic 

 

Fylkesvinnere 2019 
Akershus: Thon Hotel Oslofjord
Aust-Agder : Thon Hotel Arendal
Buskerud: Scandic Ambassadeur Drammen
Finnmark: Thon Kirkenes
Hedmark: Scandic Elgstua
Hordaland: Scandic Byparken
Møre og Romsdal: Scandic Seilet
Nordland: Thon Hotel Lofoten
Nord-Trøndelag: Scandic Hell
Oppland: Scandic Valdres
Oslo: Thon Hotel Rosenkrantz Oslo
Rogaland: Scandic Maritim Hotel Haugesund
Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord
Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven
Telemark: Thon Hotel Høyers
Troms : Thon Hotel Harstad
Vest-Agder: Radisson Blu Caldonien
Vestfold: Scandic Park Sandefjord
Østfold: Refsnes Gods 

 

Utmerkelse for fremragende frokost 2019 
Akershus: Scandic Oslo Airport, og Thon Hotel Oslo Airport