Pepperkaker med Tyrkisk Peber
Mørk sirup og Tyrkisk Peber-drops varmes til dropsene har løst seg opp. Trekk vekk fra varmen og rør inn Melange i biter. Avkjøl noe og rør inn egget.
Bland sammen mel, natron og resten av krydderet. Rør dette sammen med det våte til en fin deig. Legg deigen i en bolle, og dekk til med plast før den settes i kjøleskap for å hvile i minst 12 timer.
Kjevles til ca. 3 mm tykkelse, legges på stekebrett med bakepapir og stekes i forvarmet ovn på 180 grader i 6-10 minutter.
Hvis du ønsker å bake inn drops i kakene er dette fint mulig. Stikk ut et hull, ca. 2 cm midt i kakene, og legg et drops i hullet. Dropset vil smelte når kaken stekes, og stivne når kakene blir kalde. Husk å smøre papiret med Melange når du gjør dette, ellers vil dropset sitte fast. Avkjøles før de eventuelt pyntes med glasur og nytes. Oppbevares i tett boks etter avkjøling.
-
Ingrediens
-
210g
mørk sirup
-
150g
Tyrkisk Peber drops
-
150g
Melange
-
1stk
egg, lett pisket
-
420g
hvetemel
-
4g
ingefær, malt
-
4g
stjerneanis, malt
-
16g
natron
-