Sushiguiden

Dette trenger du

 • 1 Blue Dragon Sushiris
 • 1 Blue Dragon Japansk Risvineddik
 • 1 Blue Dragon Sushi Nori tang
 • 1 Blue Dragon Bambusmatte
 • 1 Blue Dragon Japansk soyasaus
 • 1 Blue Dragon Wasabipaste
 • 1 Blue Dragon Sushi-ingefær
 • Alt. 1 pk Blue Dragon spisepinner

Fyll

 • Fersk fisk – eks. laks, tunfisk, kveite eller uer (OBS! Fisken bør ha vært fryst ned til -20°C i minst 24 timer, før den spises rå. Fortell fiskehandleren at fisken skal brukes til sushi)
 • Annen sjømat som crabsticks, ferdigkokte scampi og kamskjell
 • Agurk i strimler
 • Avokado i strimler
 • Vårløk
 • Sesamfrø

Fremgangsmåte Nori Maki

 1. Bland risvineddikk, sukker og salt i en skål, og rør til sukker og salt er oppløst. Kok sushirisen etter instruksjoner på pakken. Hell risen i en større skål, og vend forsiktig risvineddik-blandingen inn i risen. Sett kaldt i 30 minutter. Gir 6 ca ruller = 38-40 skiver.
 2. Plasser bambusmatten på bordet og legg et blad Sushi Nori tang med blank side ned på matten. Plasser 2-3 spiseskjeer avkjølt sushiris på midten av tangen, og fordel utover. La det være igjen ca 1,5 cm på toppen uten ris.
 3. Legg på rad med fyll - grønnsaker, fisk, evt en tynn stripe wasabipaste. (NB! sterkt)
 4. Bruk bambusmatten til å rulle risen og Sushi Nori tangen tett sammen. Fukt enden uten ris for å feste tangen.
 5. Del rullen i skiver på ca 1-2 cm. Serveres med Blue Dragon Japansk soyasaus (evt smakssatt med wasabipaste) og Blue Dragon Sushi-ingefær.
Tips: Prøv også Nigirisushi, dvs sushistykker uten Nori tang. Fukt hendene, ta en spiseskje med kokt sushiris og form et rektangel. Legg på en topping av f.eks strimlet laks.

Alle varianter sushi kan tilberedes 3-4 timer før bruk, men skal oppbevares i kjøleskapet. Holder 1 dag godt innpakket ikjøleskap.

Relaterte produkter

 • detaljer
 • liste
 • thumbs
Kikkoman Soyasaus Ponzu sitrus

Kikkoman Soyasaus Ponzu sitrus

Kikkoman Ponzu er sitruskrydret soyasaus med den perfekte balansen mellom salt, snert og søtt. Hever smaken på sjømat, grillet kjøtt og grønnsaker for en sprø smakfull opplevelse.

Kikkoman Sushi&Sashimisauce

Kikkoman Sushi&Sashimisauce

Kikkoman Sushi&Sashimisaus er laget av de aller beste ingredienser, og er en av de beste soyasausene med tanke på duft, farger og smak. Sushi & Sashimisaus er mildere, bedre balansert mellom søtt og s...

Kikkoman Soyasaus mindre salt

Kikkoman Soyasaus mindre salt

Naturlig brygget Kikkoman Soyasaus er den hemmelige ingrediensen som passer til all mat. Full av herlig smak og umami, og med mer enn 300 års historie. Mindre salt. Ikonisk flaske!

Kikkoman Soyasaus

Kikkoman Soyasaus

Naturlig brygget Kikkoman Soyasaus er den hemmelige ingrediensen som passer til all mat. Full av herlig smak og umami, og med mer enn 300 års historie. Ikonisk flaske!

Blue Dragon Sushi Nori

Blue Dragon Sushi Nori

Sushi Nori er sammen med ris den viktigste ingrediensen i klassisk Sushi Maki. Produktet er veletablert i Norge, og kommer nå i ny og innbydende design. Det er også endret fra 10 til 5 ark per pose, n...

Blue Dragon Sushi-ris

Blue Dragon Sushi-ris

Sushi-ris trenger ingen nærmere beskrivelse; en uunnværlig brikke i de aller fleste former for sushi. Nå kommer også dette produktet i Blue Dragons nye og oppgraderte design!

Blue Dragon Sushi Su

Blue Dragon Sushi Su

Sushi Su er smaksatt riseddik som setter den spesielle og gode smaken på risen som brukes i sushi retter. Består av riseddik, salt og sukker. Altså en ferdig miks som gjør det enda lettere å tilberede...

Blue Dragon Riseddik

Blue Dragon Riseddik

Riseddik brukes som tilsetning til sushiris i tradisjonell Sushi. Normalt sett blandet med sukker, og gjerne smaksatt etter ønske. Blue Dragons klassiker kommer nå i ny og oppgradert design, og endres...

Blue Dragon Sushi ingefær

Blue Dragon Sushi ingefær

Blue Dragon erstatter sin klassiske Sushi rosa ingefær, med gul sushi ingefær. Den gule, syltede ingefæren er den vanligste formen for ingefær og den som brukes på de aller fleste sushirestauranter. I...

Blue Dragon Wasabi paste

Blue Dragon Wasabi paste

Blue Dragon Wasabi er blitt en klassiker og et “must have” i hjemmelaget sushi. Produktet har imidlertid også en rekke andre bruksområder: Som smaksetter i en majones, potetsalat eller blandet med smø...

Blue Dragon Japansk Soyasaus

Blue Dragon Japansk Soyasaus

En mild, ofte litt søt soyasaus. Brukes som dippsaus og smakssetter til sushi.

Ga till Foodservice
Bestillingsliste er tom

Sushifilmer

Sushiris

 

Nori Maki

Nigiri

California

 Four Seas

Hva er sushi?

Sushi betyr sur ris, og ikke rå fisk som mange tror. Japaneren Hanaya Yohei serverte sushi for første gang i 1824 i Tokyo. Siden den gang har sushi blitt Japans nasjonalrett, en delikatesse som nå har erobret Norge.
 

 
Maki Sushi: Fisk og ris rullet inn i tang.  
Nigiri Sushi: Små risboller med en bit fisk på.

Drikke til sushi

Japansk grønn te uten sukker, melk eller andre smakssettere passer godt til sushi. Lys, fruktig lagerøl passer også bra, ølets fruktighet fungerer bra med hintet av eddik i risen. Om vin er ønskelig anbe-fales fruktige hvite viner. Prøv Gentil Hugel fra Alsace, denne vinen er frisk, fruktig og vil kombinere perfekt til sushi.