Penne alla vodka

Penne alla vodka

Tilbereding
Hell olivenoljen i en stor dyp stekepanne eller kasserolle, ha i finhakket løk. Stek til løken er lys og gjennomsiktig. Legg til hvitløk, chiliflak, sort pepper. Stek i ytterligere 1-2 minutter. Ha i vodka, la putre i ca 3 minutter. Pass på at løken ikke skal brunes. Blir løk eller hvitløk brun er stekepannen for varm! Ha så i tomatpure, ternede tomater, salt og fløte. Bland sausen til ønsket konsistens med stavmikser. Sett ned temperaturen til medium og la småkoke i 30 minutter. Blir sausen for tykk kan man spe på med litt pastavann.

Ved bestilling à la carte
Ha 125 g ferdig vodkasaus i en stekepanne. 
Tilsett 150 g Penne Rigate. Varm opp sammen i ca 5 minutter. Om sausen er litt tykk kan man ha noen skjeer med pastavann i pannen for å løse den litt opp. Hell pasta i en skål eller på en tallerken, topp med finrevet parmesan og server