Fresh Mexgryte med Dirty-ris

Fresh Mexgryte med Dirty-ris


Dirty ris tilberedes etter egen oppskrift. Grønnsakene stekes lett i panne i et par minutter, i olivenolje. Strø over kryddermiks, sukker og spisskummin. Røres godt inn. Bland i picantesaus, utblandet kyllingfond, diced tomatoes. Kokes opp. Smak til med tabasco og lime, og rør inn fersk koriander til slutt. Som topping brukes tacokyllingkjøtt (varmes opp i en panne eller kjele), scampispyd (varmes i panne eller på brett i ovn). Serveres sammen med Dirty-ris, og gjerne også rømme og guacamole, eventuelt mer picantesaus. Retten kan anrettes i skål med toartillachips (varmes lett) brettet ut, gryteretten og risen fylles oppi "tortillaskålen".
  • Ingredienser

    • 0,05 kg Gilde Tacokjøtt kylling stekt
    • 0,04 kg Paradiso Scampi Spyd RPDTO 41/55
    • 0,01 l Ybarra Olivenolje kanne
    • 0,05 kg Heinz Diced Tomatoes
    • 0,03 kg Kingsway Maiskorn
    • 0,05 kg El Paradiso Picantesaus
    • 2 g El Paradiso Taco Kryddermix
    • 2 ml Tabasco Peppersaus
    • 0,03 l Touch of Taste Kyllingfond
    • 1 stk Mission Hvetetortilla 30cm
    • 30 g Løk, ternet
    • 12 g Selleri, kuttet
    • 0,020 kg Grillet paprika
    • 4 g Hvitløk, hakket
    • 30 g Gulrot, ternet
    • 2 g Spisskummin (ikke karve)
    • 5 g Sukker
    • Fersk koreander
    • Lime - presset
    • 0,1 kg Dirty ris, se egen oppskrift