Madras

Servings

Forberedelse


Lam eller kylling kuttes i avlange stykker, ikke så store, slik at marinaden gjør nytten for seg. Rør sammen Currypaste, Sambal Oelek og limesaft. Kjøttet /scampiene kuttes, og marineres i 1-2 timer, eller mer (gjerne over natten). Beregn nok marinade til at alt dekkes over. Løk freses sammen med fersk hvitløk og ingefær, samt Sambal Oelek. Løken skal få en lett gyllen farge. Tilsett Currypaste, litt vann, og Diced Tomatoes. Kokes ca 30 min. til sausen er redusert og har satt seg. Tilsett mer vann ved for tørr saus. Tilsett Kokosnøttmelk helt til slutt for et mer kremet resultat. Smak til med mer Sambal Oelek for et mer hot resultat. Kjøttet /scampiene stekes lett i panne med olje. Saltes. Den oppvarmede sausen helles over kjøttet like før servering. Serveres sammen med Basmatiris med safran, raita, mango chutney og nanbrød!




Ingredienser

0,025kg Pataks Patak's Curry Paste *(Sennep)
0,005l ReaLime Limesaft *(Sulphide)
0,025l Blue Dragon Kokosmelk
0,025kg Paradiso Diced Tomatoes 3kg
0,002kg Go Tan Go-Tan Sambal Oelek 1kg
0,15kg Black Tiger Scampispyd RPDTO 41/55
0,15kg Lam
0,15kg Kyllingfilet
0,1kg Løk, kuttet
0,05dl Ingefær, hakket
0,025dl Hvitløk, hakket
0,005l Touch of Taste Kyllingfond *(Selleri) (Blandes ut med vann)
0,05kg Paradiso Basmatiris
50gr Patak's Raita
0,05kg Pataks Patak's Sweet Mango Chutney
65gr Mission Nanbrød små *(Gluten, Melk/laktose)
*Allergener

Bestillingsliste

EPD Varenr Produkt Mengde
4199618 121553 Pataks Patak's Curry Paste  kg
4516431 122126 ReaLime Limesaft  l
1718170 8287 Blue Dragon Kokosmelk  l
4160909 121461 Paradiso Diced Tomatoes 3kg  kg
4262036 121637 Go Tan Go-Tan Sambal Oelek 1kg  kg
Black Tiger Scampispyd RPDTO 41/55  kg
Lam  kg
Kyllingfilet  kg
Løk, kuttet  kg
Ingefær, hakket  dl
Hvitløk, hakket  dl
964676 2239 Touch of Taste Kyllingfond  l
575399 1651 Paradiso Basmatiris  kg
Patak's Raita  gr
4200440 121550 Pataks Patak's Sweet Mango Chutney  kg
2122463 4481 Mission Nanbrød små  gr